top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Peynirli Sarımsaklı Ekmek


sarımsaklı ekmek

Çocukluğumdan beri sayıca az olmasına rağmen aşırı lezzetli olan ama çok da pahalı olan sarımsaklı ekmekleri fast food restoran menülerinde gördükçe hüzünlenirdim. “Bir gün…” derdim, “…bir gün mutlaka bunlardan daha güzelini yapacağım ve onlarca yapıp hepsini yiyeceğim.”

Öykünün buraya kadar olan kısmı sonunda 400 kiloya bağlayan gencin dramı gibi ilerliyor, biliyorum. Sarımsaklı ekmek çok yaptım ama ne yazık ki o kadar fazla yiyecek iştahı bir türlü bulamadım. Bu tarifi öğrenene kadar “2-3 taneden fazla yemem yahu” derken artık fikrim tamamen değişti. Bunda da sarımsak, peynir, yağ filan var ama bilemiyorum galiba daha önce kafadan yaparken bir yerlerde hata yapıyordum sanırım. Bu tarifi uygulayınca muhteşem oldu. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

8 dilim tost ekmeği

1 adet orta boy ince kıyılmış soğan

8 diş sarımsak, dövülmüş

Çeyrek bardak gelecek miktarda margarin veya tereyağı

2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Yarım bardak rendelenmiş parmesan peyniri

1 bardak mayonez

HAZIRLANIŞI

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Orta boy bir tavada yağı eritin. Soğan ve sarımsağı karıştırıp yağın içinde kavurun. Kavrulduktan sonra soğumaya bırakın.

Orta boy bir kasede peynir rendelerini ve mayonezi karıştırın. Fırın tepsisine yanmaz pişirme kağıdı serin. Üzerine ekmekleri dizin. Soğan-sarımsak karışımını ekmeklerin üzerine koyun. Peynir-mayonez karışımını da üzerlerine serpin. Peynir eriyene kadar (yaklaşık 5-10 dk.) fırında pişirin. Sıcak sıcak, bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page