top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Peynirli,Sucuklu,Yumurtalı Patates Tekneleri

2802272

Çifte kavrulmuş, enfes patateslerden pek de alışık olmadığımız bir kumpir yapacağız. Patatesin içini tereyağı ile ezip ezip onlarca malzeme doldurduğumuz kumpir yerine, yumurta, bol bol peynir ve sucuktan yararlanacağız. Akşam yemeğine uygun olur mu bilemedim açıkçası ama sabah kahvaltıları için veya gün içerisinde atıştırmalık olarak son derece lezzetli ve doyurucu bir yemek olduğu kesin. Malzemelere geçelim de lezzetli teknelerimizi hazırlayalım.

MALZEMELER:

2 adet büyük boy patates (tekne hazırlayabileceğimiz oval şekilde olursa daha iyi olur)

2 çay kaşığı zeytinyağı

Tuz

200 gram sucuk (minik minik doğranmış)

Yarım bardak gelecek şekilde kıyılmış soğan (damak tadınıza göre daha az da koyabilirsiniz)

1 adet orta boy yeşil biber, doğranmış

1 diş sarımsak, dövülmüş

2 yemek kaşığı kişniş (baharat olarak farklı bir lezzet kattığı için eğer yoğun tadı sevmiyorsanız daha az kullanabilirsiniz)

2 yumurta

Çeyrek bardak rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Fırını 190 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Tepsinin dibine yağlı kağıdı serin.

Patatesleri zeytinyağı ile kaplayıp tuzla ovalayın. Fırın tepsisine yerleştirin. 1 saat kadar patatesler yumuşayana dek pişirin. Fırından alın ve elle tutulacak kıvama gelene kadar dinlendirin.

Orta boy bir tavada sucuk, soğan, biber ve sarımsakları orta ateşte, 10 dakika kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra kişniş ilave edip iyice karıştırın.

Soğumuş patatesleri kesip içlerini çıkartarak tekneler oluşturun. Sucuklu karışımı teknelerin içine kaşıkla doldurun. Karışımın aralarına çıkardığınız patateslerden de azar azar koyabilirsiniz. Arzu ederseniz bu patatesleri başka bir tabakta tereyağı ile karıştırıp püre hazırlayabilirsiniz. Teknelerin içine doldurduğunuz sucuklu karışımın ortasında küçük bir boşluk açın. Boşluğun içine 1 yumurta kırın. Üzerine kaşar rendesini serpiştirin. Patates teknelerini tekrar fırın tepsisine yerleştirin.

Halihazırda sıcak olan fırında, yumurtalar pişene, peynirler eriyip kızarana dek, 15 dakika civarı pişirin.

Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page