top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Peynirli Ton Balıklı Casserole

384369

Söz konusu olan casserole ise beni dinleyin; casserole hayat kurtarır. Evinizdeki herhangi bir malzeme ile yapılabilecek bir ana yemek olmasının dışında, çoğunlukla zor olmaması, her zaman için lezzetli olması ve aslında pek matah bir şey olmasa da misafirlerinizi “bakın sizin için özel yaptım” diyerek kandırmanıza olanak sağlaması gibi harika özellikleri vardır. Casseroleyi evinizdeki her türlü malzemeyi karıştırarak yapabilirsiniz çünkü önemli olan bu malzemeleri karıştırıp fırınlamaktır. Neredeyse her casserolede (buradaki tariflerde de fark etmişsinizdir) makarna ve az suyla krema kıvamında hazırlanmış çorba vardır. Bu seferki tarifte bol peynir ve makarnanın yanında ton balığı da kullanacağız. Uzun süredir birbirinden farklı ve lezzetli casserole tariflerine denk geldim ama ilk kez ton balıklı gördüm ve denedim. Enfes olduğunu söyleyebilirim. Malzemelere geçelim bakalım.

MALZEMELER:

1 bardak gelecek şekilde dirsek makarna

1 paket az suyla krema kıvamında hazırlanmış mantar çorbası (5 bardak su gerekiyorsa 2-2,5 bardakla hazırlanmış mesela)

Yağı süzülmüş 2 konserve ton balığı

400 gram çedar peyniri (kaşar da olur ama çedar güzel bir kıvam ve lezzet katıyor) mümkünse rendelemek yerine minik küpler halinde doğrayın.

1 buçuk bardak baharatlı bayat ekmek kırıntısı veya krutonları

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayıp güzelce ısıtarak başlayın. Makarnayı az tuzlu suda al dente kıvamında haşladıktan sonra iyice süzün ve bekletin. Ardından yemeği fırınlayacağınız borcamda krema kıvamında hazırladığınız çorbayı, ton balığını ve çedar peynirinin yarısını karıştırın.

Kenarda bekleyen makarnayı da iyice karıştırdığınız malzemelere ekleyin. Yine karıştırın. İyice karıştığından ve hazır olduğundan emin olduğunuzda peynirin geri kalanını üzerine serpin ve ekmek kırıntılarını (veya krutonları) da ilave edin.

Sıcacık olmuş fırına koyup 15 dakika civarı pişirin. Eğer peynirler daha önce eriyip yemeğe karışmışsa daha kısa süre pişirebilirsiniz. Fırından çıkarmadan önce sıcak fırında 1 dakika kadar dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet  olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page