top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Enfes Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Pilav yapmanın püf noktaları eminim herkesin merakla beklediği bir yazı oldu 🙂 Kendinize hayran bırakacak o enfes lezzette en güzel pilav tarifini yapmak istediğinizi biliyorum 🙂 Bu yüzden bende pilav yapmanın püf noktalarını sizler için toparladım ve kendimde denedim. Sonuçtan %100 memnun kaldım. Pilav ölçüsü nasıl olmalı, pirinçlerin beyaz kalması için ne yapılmalı, ne kadar kavrulmalı hepsini açıkladım.

1-)   İlk olarak pirincinizi çok iyi seçmelisiniz. Güzel bir pilav için baldo pirinç en iyisidir.

 2-)   En az 30 dakika pirincinizi ılık suda bekletmelisiniz. En çok 1,5 saate kadar uzatın bu süreyi ama eğer vaktiniz yok ise pirinçten duru su çıkana kadar pirinçlerinizi yıkamalısınız.

 3-)   Pilav yapmanın püf noktaları ndan biri de tereyağ kullanmanızdır. Tencerenin kapağını açtığınızda gelen o mis gibi tereyağ kokusu bir başka. Tereyağ eritirken içine birazda zeytinyağı eklerseniz tereyağın yanma derecesini düşürmüş olursunuz ve pilavınızın tadı da bozulmaz.

 4-)   Pirinçlerinizi tencereye aldıktan sonra tereyağında kavurmak önemlidir. Uzun uzun kısık ateşte kavurmanız iyi bir pilav elde etmenizi sağlar. Ama karıştırırkende pirinçleri kırmamak adına tahta kaşık kullanarak alttan üste doğru karıştırmaya özen gösterin. Çorba karıştırır gibi karıştırırsanız pirinçleriniz kırılır.

 5-)   Pirinç pilavı püf noktalarından bir diğeri ise bembeyaz pirinçlere sahip olmanızı sağlayacak limon suyu, malum tereyağ yanma derecesi yüksek bir yağ çeşidi bu yüzden pirinçlerde tereyağından kaynaklı sarı bir renk olabiliyor. Bu sarı rengi beyaza döndürmeniz de ki en temel yardımcı ise 1-2 damla limon suyu.

tereyagli-pilav-tarifi

tereyagli-pilav-tarifi


 6-)   Pilav ölçüsü en önemli ve hatta pilavın kaderini belirleyen etkendir. Pirinç pilavı için ölçünüz 1 su bardağı pirince 1,5 su bardağı sıcak su şeklinde olmalıdır. Eğer imkanınız var ise içme suyu yerine tavuk veya et suyu kullanırsanız pilavınızın lezzetini arttırmış olursunuz.

 7-)   Pilavınıza sıcak suyunu ekledikten sonra artık karıştırma işlemini sonlandırın. Suyu döktükten sonra sadece bir tur karıştırın o da pirinçlerin her tarafa eşit dağılmasını sağlamak için, sonrasında kapağını kapatın.

 😎   Pirinç pilavınızı Mutlaka kısık ateşte pişirin. Pirinçler suyun içinde yüzerken yavaş yavaş pişmeli, siz altını çok açarsanız bu sefer suyu birden buharlaştıracaksınız ve pilavınız lapa olacak.

 9-)   Yüksek ateşte pişirmemenize ek olarak kapağını açmayın. Pilavınızı hazırlarken sürekli kapağı açmak içerde ki buharı dışarı çıkarmanıza sebep olacak ve pişmesini etkileyecektir. Piştiğini anladığınızda pirinçler suyunu çektikten sonra kapağını açmanızı tavsiye ederim.

 10-)   Pilav tarifinde ki en önemli kısım ise pilavınızın mutlaka demlenmesine izin verin. Üzerini nemli bir bez ile örtün ve kapağı kapatın. En az 25 dakika demlendirin.

 Şimdi doğru mutfağa gidip harika bir pilav yapabilirsiniz 🙂 Afiyet Olsun.

Pilavın eşlik edebileceği “Ana Yemek Tarifleri” için de buraya tıklayabilirsiniz.

Nefis yemek tarifleri için Instagram ‘dan takip etmeyi unutmayın. Sıcak Tencere

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page