top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Pilav Üstü Soslu Biftek


3700055

Normalde dana etinin yoğun bir şekilde marine edilmesine karşıyım. Ancak bu tarifte kullanılan malzemeler ile eti öyle güzel dinlendirdim ki tüm fikirlerim değişti. Tarifin adında “biftek” sözcüğünün geçmesine aldanmayın. Kullanacağınız dana etinin mutlaka bonfile veya kontrafile olması gerekmiyor. Dana nuar veya kasaplarda satılan, alışık olduğumuz dana kuşbaşı da bu yemeğe son derece uygun. Burada önemli ayrıntı, kullanacağımız dana etinin aşırı yağlı olmaması. Ayrıca etleri de jülyen doğrayacağımız için aldığımız etin tek bir parça olması ve kesim işlemini evde yapmamız daha uygun olacaktır. İlla da kuşbaşı alıp onu kullanacağım derseniz o da olur elbette. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Yarım bardak worcestershire sosu

2 yemek kaşığı hardal

Yarım kilo dana eti, jülyen doğranmış

1 bardak pirinç

2 bardak su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım bardak doğranmış kuru soğan

2 diş sarımsak, dövülmüş

1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI:

Orta boy bir kasede worcestershire sosu ile hardalı karıştırın. Et parçalarını karışımın içine koyup ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabında en az 30 dakika marine edin.

Etler dinlenirken pilav tenceresine pirinci ve suyu koyup kaynatın. Kaynayınca altını iyice kısın, ağzını kapatın ve 20 dakika pilavı pişirin.

Etler marine olduktan sonra, büyük bir tavada zeytinyağını orta ateşte kızdırın. Soğan ve sarımsağı tavaya alıp kavurun. Karabiber ile tatlandırdıktan sonra soslu etleri ilave edip arzu ettiğiniz kadar pişirin. Etleri ve kavrulmuş soğan ve sarımsağı tavadan alın veya tavadaki fazla sosu dökün.

Pilav da dinlendikten sonra etleri pilav üstünde sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page