top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Pizza Casserole

pizza casserole2

Canınız deli gibi pizza çekiyor. Ne dışarıdan söylemeye, ne de evde hazırlamaya vaktiniz var. Ancak ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Çünkü doğru sitedesiniz. Yine enfes bir casserole tarifi okuyacaksınız. Hem yeni ve çok lezzetli bir yemeğe kavuşacaksınız hem de içinizdeki o pizza açlığını bastıracaksınız. Üstelik yüzlerce karmaşık malzemeye ihtiyacınız yok. Mutfakta saatler harcamanız da gerekmiyor. Kolaylıkla birkaç malzemeyi karıştırıp fırınlayacak ve enfes bir casserole ile sofranızı şenlendireceksiniz. Malzemelere geçelim o halde.

MALZEMELER:

2 bardak gelecek kadar yumurtalı erişte (arzu ederseniz herhangi bir makarna çeşidini de kullanabilirsiniz, tercih sizin)

200 gram dana kıyma

1 adet ince kıyılmış kuru soğan

2 diş sarımsak, dövülmüş

1 adet yeşil çarliston biber, doğranmış

1 bardak gelecek kadar doğranmış sosis veya sucuk

250 gram kadar baharatlı domates sosu (pizza sosu da olabilir)

4 yemek kaşığı süt

1 bardak kadar rendelenmiş kaşar veya mozzarella peyniri

pizza casserole1

HAZIRLANIŞI:

Erişteyi (veya makarna) arzu ettiğiniz şekilde haşlayıp hazırlayın ve kenara koyun.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Orta boy bir tavada orta ateşte, kıymayı soğan, sarımsak ve biberle birlikte kavurun. Tavada fazlalık yağ oluşursa süzün. Malzemeler kavrulduktan sonra tavanın içine haşladığınız erişteyi, sosis veya sucukları, domates sosunu ve sütü ilave edip güzelce karıştırın. Bu karışımı kullanmak istediğiniz borcamın içine dökün.

Isıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Pişen yemeği fırından çıkarıp üzerine peynir rendesini serpip tekrar fırına atın ve 5-10 dakika daha pişirin. Peynir güzelce eridikten sonra fırının içinde 1-2 dakika civarında dinlendirin ve sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page