top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Pralin Cheesecake


praline

İngilizcesi “Praline”, anlamı da tek lokmalık şekerleme,çikolata. Kıvam ve tat olarak da tam Türkçe karşılığı olmadığı için kısaca Pralin. Cheesecake sevenler için bambaşka bir deneyim olacak çünkü alışık olduğumuz limonlu, vişneli cheesecakelerden daha farklı bir lezzete sahip. Beğeneceğinizi umarak malzemelere geçelim vakit kaybetmeden.

MALZEMELER:

Çeyrek bardak gelecek kadar margarin

1 bardak iyice parçalanmış un ufak edilmiş eti form veya muadili bisküvi

3 yemek kaşığı kahverengi şeker

1/3 bardak fındık, parçalanmış

200-250 gram arası krem peynir

1 bardak kahverengi şeker (ayrı olarak hazırlayın)

3 yumurta

1 çay kaşığı vanilin

Çeyrek bardak krema

1/3 bardak fındık, parçalanmış

1 buçuk bardak krema

Çeyrek bardak kahverengi şeker

3/4 çay kaşığı

HAZIRLANIŞI:

Tabanı yapmak için; önce margarini küçük bir tencerede eritirken içine bisküvi kırıntılarını, 3 yemek kaşığı kahverengi şekeri ve 1/3 bardak parçalanmış fındığı ilave ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra cheesecake’i yapacağımız fırın yağlanmamış fırın tepsisine döküyoruz.

İçini hazırlamak için de; krem peyniri ve 1 bardak kahverengi şekeri kıvama gelene kadar karıştırıp çırpın. Tek tek iyice karıştırarak yumurtaları da içine kırın. Yumurtalar bittikten sonra vanilin, çeyrek bardak krema ve 1/3 bardak fındık kırığını ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra tepsiye taban karışımının üzerine dökün.

Tepsiyi 180 derecede ısıttığınız fırına koyun ve 55-60 dakika kadar pişirin. Pişince fırından çıkarıp, üst kısmı hazırlarken soğumaya bırakın.

Üst kısım için; 1 buçuk bardak kremayı, çeyrek bardak kahverengi şeker ile güzelce karıştırıp cheesecake üzerine dökün, tekrar fırına verin ve 10 dakika daha pişirin. Önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin, sonra da birkaç saat buzdolabında soğutun. Krem şanti veya arzu ettiğiniz başka bir süsleme ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page