top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Romantik Fileminyon


fileminyon

Romantik bir geceye hazır olun. Sevgiliniz için hazırlayabileceğiniz en lezzetli et işte karşınızda. Sevgiliniz et sevmiyorsa bu sayfayı hemen kapatın zira büyüsüne kapılıp yapmaya başlarsınız sonra bozulan ilişkinizi ben tamir edemem, kusura bakmayın. Fileminyon “filet mignon”un Türkçe yazılışı. Kalınca ama küçük bonfile parçasından yapılan Fransız usulü et yemeğine verilen ad. Bonfilenin güzel yerinden bir et bulmanız gerekiyor. Herhangi bir bonfile parçası işinizi görmeyebilir. Hele ki dövülmüş incecik yapılmış büyük bir bonfile parçası hiçbir işinize yaramaz. Bonfilenin incelen uç kısmından, değerli bölümünden çıkarılan bir ettir. Her kasapta olmayacağı için küçük kalın bir nuar parçası veya yine dövülmemiş küçük ve kalın bir bonfile parçası da kullanabilirsiniz. Gerçek fileminyon çok da yağlı olmadığı için usta olmayan ellerde biraz saman kıvamında da olabilir. Eti az da olsa yağlı seçmekte fayda var. Tarifin adı sadece fileminyon değil, “romantik fileminyon” çünkü ete aşk katacağız ve eşsiz bir lezzete kavuşacak. Çok yazdım. Malzemelere geçelim hemen.

MALZEMELER:

2 adet 200-250 gram civarında bonfile, şöyle 2,5-3 cm kalınlığında olursa süper olur

2 çay kaşığı zeytinyağı

Tuz ve karabiber

2 yemek kaşığı rende soğan

2 dilim pastırma (veya jambon)

HAZIRLANIŞI:

Fırın rafını en üste, sıcağa en yakın yere yerleştirin. Fırının ızgara ayarı yoksa hiç rafla fırınla uğraşmayın. Elektrikli ızgaranızı ayarlayın. O da yoksa döküm tavaya ihtiyacınız olacak. Eğer o da yoksa bu eti yapmakla uğraşmayın.

Etleri zeytinyağı ile ovalayın. Tuz ve karabiber serpiştirin. Her ete bir dilim jambonu veya pastırmayı sarıp, kürdan ile sabitleyin.

Izgaraya ayarlanmış fırına veya elektrikli ızgaraya etleri yerleştirin. 5-7 dakika arası pişirin. Arkasını çevirin. Rende soğanları serpiştirin. 5-7 dakika daha pişirin. 5-7 dakika süreleri eti nasıl yemek istiyorsanız ona göre ayarlayabilirsiniz. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page