top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Salamlı Tavuk Göğsü


smothered chicken

Yumuşak, sulu ve lezzetli bir tavuk yemeği hazırlayacağız ve bunu son derece kuru tavuk göğsü ile yapacağız. Tepki çekmemek adına yemekte asıl olarak kullanılması gereken pastırmayı salam olarak değiştirdim. Malzemeleri yazarken ikisini de belirteceğim, yani arzu ettiğiniz ürünü kullanabilirsiniz. Merak etmeyin pastırma ve salam, jambon arasındaki lezzet farkından başka bir fark olmuyor. Hemen malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

2 adet derisiz, kemiksiz tavuk göğsü (4 parça olacak şekilde ortadan ikiye kesilmiş)

Çeyrek çay kaşığı tuz

Çeyrek çay kaşığı limon karabiber karışımı (limon kabuğunun üstünü hafifçe rendeleyin, karabiber ile iyice karıştırın, kısık ateşte minik bir tavada 1-2 dakika kavurun)

1 yemek kaşığı sıvı yağ

8 ince şerit salam, pastırma veya jambon

1 adet orta boy soğan, doğranmış

Çeyrek bardak kahverengi şeker

Yarım bardak rendelenmiş yarı yumuşak inek peyniri

HAZIRLANIŞI:

Tavuk göğüslerini limon karabiber karışımı ile kaplayın. Büyük boy bir tavada yağı iyice kızdırın. Orta ateşte tavuk göğüslerini her yerinde pembeliği gidene kadar kızartın. 15 dakika içinde su salmaya başlayınca tavadan alın ama soğumamasına özen gösterin (arzu ederseniz fırında ılık tutabilirsiniz)

Aynı tavaya salamları atın. Sürekli karıştırarak orta ateşte 10 dakika kadar kızartın. Tavadan alırken süzün ama süzerken kalan yağ, su karışımından 2 yemek kaşığı kadar ayırın. Aynı tavada bu karışımın içinde soğan ve kahverengi şekeri 5 dakika kadar kavurun.

Her tavuk göğsünün üzerine ikişer şerit salam yerleştirin. Üzerine karamelize ettiğiniz soğan-şeker karışımından sürüp en üzerine peynir serpin. Tüm tavuk göğüslerini bu şekilde hazırlayıp fırında çok kısa bir süre ısıtın. Yüksek derecede pişirmeyin, fırını sadece sıcak servis edebilmek ve peyniri birazcık eritmek için kullanın.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page