top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Salsa Soslu Tavuklu Pirinçli Casserole

169885

Her şeyden casserole olur mu? Olur. Daha önce tavuklusundan denedik, pirinçli de yaptık. Ama ikisini bir arada hiç denemedik. Salsa sosu da koyacağımıza göre, evet biraz zahmetli olacak ama çok çok lezzetli olacak. Ben yine de gevezelik olması adına, daha önce casserole tariflerime göz atmayanlar için kısaca genel kültür bilgisi vereyim. Casserolenin aslında sadece adı alengirli. Yoksa bildiğimiz fırın yemeği. Normalde en lezzetli casseroleyi toprak güveç kaplarında yapabiliriz ama ben genelde borcam kullanıyorum. Fırın tepsiniz aşırı büyük değilse ve biraz derinse, onu da kullanabilirsiniz. Yeterince konuştuğuma göre malzemelere geçeyim.

MALZEMELER:

1 bardaktan biraz daha fazla beyaz pirinç

2 buçuk bardak su

2 adet derisiz, kemiksiz tavuk göğüs

2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

2 bardak rendelenmiş ezine peyniri (bu opsiyonel)

Yarım paket tavuk çorbası, normalde kullanılması gerekenin yarısı suyla yapılmış

Yarım paket mantar çorbası, normalde kullanılması gerekenin yarısı suyla yapılmış

1 adet orta boy kuru soğan, kıyılmış

1 buçuk bardak salsa sosu

HAZIRLANIŞI:

Pilav tenceresine pirinç ve suyu koyun. Kaynayınca altını iyice kısın, ağzını kapatın ve 20 dk pişirin.

Bu esnada büyük bir tencereye tavuk göğüsleri yerleştirin. Tencereyi su ile doldurun. Kaynatın. Kaynayınca altını kısın (çok aşırı kısmayın ama) ve 20 dakika pişirin (eğer daha fazla süre gerekiyorsa daha fazla pişirebilirsiniz). Tavukları sudan alın. Elleyebileceğiniz kadar soğuyunca, küçük küçük doğrayın.

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Casseroleyi hazırlayacağınız fırın tepsisi veya borcamın dibini hafifçe yağlayın.

Orta boy bir kaseye rendelediğiniz kaşarları koyun. Eğer ezine de rendelediyseniz ikisini karıştırın. Başka bir kasede ise salsa sosu, soğanları ve çorba kremaları karıştırın.

Borcamın dibine pilavın yarısını yayın. Üzerine tavukların yarısını, çorba ve salsa karışımının yarısını ve peynirin yarısını koyun. Sonra yine aynı sıra ile pilav, tavuk, çorba ve salsa karışımı koyup en üstünü peynirle tamamlayın.

Önceden ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin. Köpük köpük olduktan sonra fırının kapağını açın, biraz dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page