top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Sarımsaklı Karides

garlicshrimp

Yemlik veya jumbo karides ile yapılabilecekler çok çeşitli değil elbette. Genelde karidesleri ayıkladıktan (veya ayıklanmış olarak aldıktan) sonra tereyağında bi güzel kavurup gömeriz. Biraz daha iş bilenler kavurma işlemi sırasında kanyak ile flambe de yapar ki misafirlere artistlik olsun. Bu tarifte her zaman olduğu gibi bildiğimiz değil daha önce hiç denemediğimiz yöntemlere yöneleceğiz. Karides zaten tek başına lezzetli ama biz daha fazla lezzet katacağız. Lezzeti katarken sarımsaktan yardım alacağımız için “ay kokar ayol” diyecekleri pistin dışına alalım lütfen. Malzemelere geçelim:

MALZEMELER:

1 buçuk yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

6 diş sarımsak, güzelce dövülmüş

Bir tutam kırmızı pul biber

3 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı kapari (opsiyonel)

1 buçuk çay kaşığı tereyağı

Çeyrek bardak kıyılmış maydanoz

Ayrı bir yerde 1 buçuk yemek kaşığı daha tereyağı

Gerektiği kadar su

HAZIRLANIŞI:

Büyük bir tavada, yüksek ateşte, zeytinyağını kızdırın. Öyle çok kızdırın ki duman çıkmaya başlasın. Karidesleri tavaya atın ve hiç karıştırmadan 1 dakika kadar kavurun.

Kavrulmaya yeni başlayan karidesleri tuzlayın ve rengi değişene kadar 1 dakika daha ama bu sefer karıştırarak pişirmeye devam edin.

Şimdi de sarımsak ve pul biberi ilave edip karıştırarak 1 dakika daha pişirin. Limon suyu, arzu ederseniz kapari, 1 buçuk çay kaşığı tereyağı ve maydanozun yarısını da ilave edin. Yağ eriyene dek 1 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını iyice kısın. 1 buçuk yemek kaşığı tereyağını da ilave edin. 2-3 dakika arası, tüm yağlar eriyip koyu bir sos kıvamı alana dek pişirmeye devam edin.

Şimdi işlemin bu kısmı biraz uğraştırıcı. Karidesleri tavadan, sosun içinden alıp bir kaseye ayırmamız gerekiyor. Sos tavada kalmaya devam edecek. 2 dakika daha pişireceğiz. Ancak sosun kıvamı çok yoğun gelirse, bir miktar su ekleyip açabilirsiniz. Sos ile ilgili tercih sizin. Ocaktan almadan önce tadına bakıp yine arzu ederseniz bir miktar daha tuz ilave edebilirsiniz.

Karidesleri sıcak sos ile servis edin. Kalan maydanoz ile süsleyin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page