top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Sarımsaklı Karnabahar


cauliflower

Gözlerinizi kapatın ve şöyle bir düşünün. Hastasınız, ama sadece düşüncelerinizde. Gerçekte hasta olmayın, kendinize dikkat edin. Konuya dönelim; hastasınız ve iştahınız yok. Sağlıklı bir şeyler yemelisiniz. Sebze yemelisiniz. Doğal antibiyotik olarak sarımsak yemelisiniz. Yiyesiniz yok çünkü iştahsız, ağzınızda tat-tuz yokken sebze ile uğraşmak gerçekten bir zulüm. Çocukken yediğiniz kıymalı karnabaharlar aklınızdaysa karnabaharı gördüğünüzde yüzünüzde oluşan mutsuz ifadeyi buradan hissedebiliyorum. Bu sefer işler biraz değişik. Burada okuduğunuz tarifler arasında alışık olduğunuz şeyler neredeyse hiç yok. O yüzden kemerleri bağlayın, ateşiniz varsa ıslak havluyu alnınıza koyun ve malzemelere geçin.

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı sarımsak, dövülmüş

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük boy karnabahar, küçük çiçekler halinde parçalanmış

1/3 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz ve karabiber

1 yemek kaşığı taze maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Fırını 220 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. Büyük boy bir güveç tepsisini hafifçe yağlayın.

Ağzı kapanabilen büyük boy bir poşete, zeytinyağı ve sarımsakları koyun. Karnabaharları da içine ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın. Aynı tavuk marine eder gibi, sallayıp güzelce karışmasını sağlayın. Karnabaharı tepsiye koyun ve tuz-karabiber ile tatlandırın.

Isınan fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişirme süresinin tam yarısında biraz karıştırıp, rendelenmiş peynir ve maydanoz ilave edin. Peynirler eriyene, karnabahar da altın sarısı renge kavuşana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page