top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Sarımsaklı Limonlu Brokoli


brokoli

Bir kez daha bildiğimiz malzemeler, bildiğimiz bir tarif, daha önce hiç görmediğimiz ve denemediğimiz bir şekilde karşımızda. Biraz şaşıracaksınız, biraz garipseyeceksiniz ama sonunda afiyetle yiyeceksiniz, emin olabilirsiniz. Yakınlardaki büyük bir marketten, artık bulunması kolay olan deniz tuzunu alıp, mutfağınızın en kolay erişilebilir köşesine koymayı ihmal etmeyin. Deniz tuzu, özellikle limonlu ve zeytinyağlı yemek ve salatalarınızda her zaman kullanmanız gereken bir malzeme olacak. Brokoliyi fırında hazırlayacağınız fikrine de yavaş yavaş kendinizi alıştırın. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

2 adet orta boy brokoli, küçük çiçekler halinde bölünecek

2 çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı deniz tuzu

Yarım çay kaşığı karabiber

1 diş sarımsak, dövülmüş

Yarım çay kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın ısınırken büyük bir kasede brokolileri zeytinyağı, deniz tuzu, karabiber ve sarımsak ile iyice karıştırın.

Fırın tepsisine pişirme kağıdını yayın ve brokolileri düzgünce yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında yumuşayana dek, 15-20 dakika arası pişirin. Çatalı saplarına batırınca kolaylıkla girebiliyor olması gerekiyor.

Pişen brokolileri fırından çıkarıp biraz dinlendirin. Sıcaklığı gidince servis tabağına alıp üzerine limon suyunu gezdirin. Eğer ekşi seviyorsanız yarım çay kaşığı limon suyundan daha fazla kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

2 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page