top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi

Harika aromaların ve lezzetlerin tam ölçüleriyle buluştuğu Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi, Evdeki Pastane sayfamızda videolu ve yazılı anlatımlarıyla bilgilerinize sunulmuştur.

Kahvaltılar ve çay saatleri için denemenizi önerdiğimiz Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi, Nefis Yemek Tarifleri YouTube kanalı tarafından hazırlanıp paylaşılmıştır. Kekin yapımında kullanacağınız malzemelerin tam ölçülü listesini ve hazırlanış aşamalarını, aşağıda yazılı olarak da bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Malzeme Listesi

Hamurunu hazırlamak için;

  1. 2 adet yumurta

  2. Yarım su bardağı yoğurt

  3. Yarım su bardağı sıvı yağ

  4. 2 adet küp doğranmış çiğ patates

  5. 1 tutam dereotu

  6. 2 dal yeşil soğan

  7. 1 adet rendelenmiş havuç

  8. Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  9. 1 tatlı kaşığı tuz

  10. 1 su bardağı un

  11. 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  1. Susam

Videolu Anlatım


Yazılı Anlatım

  1. Hamurunu hazırlamak için; derince bir kaba alınan 2 adet yumurta ile yarım su bardağı yoğurt, çırpma teliyle karıştırılır.

  2. Ardından, yarım su bardağı sıvı yağ, 2 adet küp doğranmış çiğ patates, 1 tutam ince doğranmış dereotu, 2 dal doğranmış yeşil soğan, 1 adet rendelenmiş havuç, yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu eklenip, karıştırmaya devam edilir.

  3. İyice karıştırılarak hazır hale gelen kek hamuru, pişirme kağıdı serili küçük boy yuvarlak borcama aktarılıp yüzeyi düzeltilir ve üzerine susam serpilir.

  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika boyunca kontrollü olarak pişirilir.

  5. Fırından alındıktan sonra ilk sıcağı geçen kek, pişirme kağıdı yardımıyla borcamdan çıkarılır ve kesilip dilimlenerek ikrama hazır hale getirilir.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page