top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Sosisli Lahana Tava

cabbage

Uzaktan sağlıklı görünen malzemeleri, çok da sağlıklı olmayan ama inanılmaz lezzetli olan yemeklere dönüştürme uzmanınız Yemek Aşkı’na hoş geldiniz. Lahanadan sağlıklı bir akşam yemeği yapmak varken neden sosisle, tereyağı ile ve patatesle karıştırıp tavada çeviriyoruz? Çünkü işimiz bu. Ayrıca sorulan bu soruya en güzel cevabı yemeği hazırladıktan sonra tabaklarından ilk lokmaları alıp, keyiften gülümseyen sizler daha iyi verebileceksiniz. Bence malzemelere geçelim ve bu değişik malzemeler nasıl bir araya geliyor görelim.

MALZEMELER:

3 adet büyük boy patates, küp küp doğranmış

Çeyrek bardak gelecek şekilde tereyağı

300-400 gram civarı sosis, dilimlenmiş

2 adet küçük boy kuru soğan, doğranmış

1 büyük boy lahana, güzelce doğranmış

2 bardak gelecek şekilde doğranmış veya rendelenmiş patates

Çeyrek bardak beyaz şeker

1 yemek kaşığı paprika veya kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI:

Patatesleri küp küp doğradıktan sonra arzu ederseniz bir süre haşlayıp hafif yumuşamalarını sağlayın veya mikrodalga fırınınız varsa orada da bir miktar yumuşatabilirsiniz.

Büyük boy bir tavada veya geniş tabanlı teflon tencerede tereyağının yarısını kullanarak sosis ve soğanları orta ateşte kavurun. 5 dakika kadar kavurduktan sonra sosis ve soğanları bir kaba alın. Aynı tencerede kalan tereyağını eritip lahanaları da 5 dakika kadar karıştıra karıştıra pişirin. Lahanalar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatın.

Bir kapta domatesi, şekeri ve toz biberi karıştırıp lahanaların olduğu tencereye alın. Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısıp patates ve sosis-soğan karışımını ilave edin. Tavanın (veya tencerenin) ağzını kapatıp kısık ateşte pişirin. 15-20 dakika arası pişirdikten sonra tadına bakarak yemeğinizin istediğiniz kıvama geldiğinden emin olun. Malzemelerden henüz tam yumuşamamış ve pişmemiş olan varsa, bir süre daha ocağı kapatmayın.

Yemeği ocaktan aldıktan sonra ağzını açıp kısa bir süre dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page