top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Süpersonik Smuzi

smoothie

Enfes smuzi tarifleri sadece Yemek Aşkı e-dergisinde yok. Yemek Aşkı blog sayfalarında da var. Bu smuzi ise gerçekten adı gibi süpersonik. Enfes, inanılmaz lezzetli fakat bir miktar zahmetli. Eğer bir yerden badem sütü bulamazsanız, badem sütünü evde kendiniz hazırlamak zorunda kalacaksınız ve bu işlem zor olmasa da biraz vakit alıyor. Badem sütünü hazırladıktan sonrası ise sadece blender içinde tüm malzemeleri karıştırmaya kalıyor ve sonunda bugüne kadar içtiğiniz tüm smuzileri unutturacak bir lezzete kavuşuyorsunuz. Malzemelere geçelim bakalım.

MALZEMELER:

1 bardak badem sütü

Badem sütü nasıl yapılır? 12 saat öncesinden ıslatılmış çiğ bademleri blendera koyun. Üzerine ne kadar arzu ederseniz o kadar su ilave edip güzelce karıştırın. Bademler iyice ezildikten sonra, suyun içinde emildikten sonra, tülbent yardımı ile süzün. Bu şekilde hazırladığınız süt buzdolabında 3 gün dayanacaktır.

Yarım bardak taze papaya meyvesi

1 çay kaşığı vanilin

1 parça zerdeçal

1 parça zencefil

3 küp buz

HAZIRLANIŞI:

Badem sütü, papaya, vanilin, zerdeçal ve zencefili blendera koyun, buzları da ilave ettikten sonra kıvam alana kadar karıştırın. Smuziniz hazır. Soğuk soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page