top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Sıcak Ispanaklı Dip Sos


Yılbaşı sofralarınız için sizi ve misafirlerinizi şenlendirecek yardımcı tariflere devam edelim. Alacağınız poşet poşet cipsleri kuru kuru tüketmek istemiyorsanız mutlaka çeşitli soslar hazırlamalısınız. Bazı cips paketlerinden çıkan hazır sosları kullanmak yerine evde kendiniz lezzetli dip soslar hazırlayabilirsiniz. Hepimizin bildiği klasik sosların yanında az sonra okuyacağınız ıspanaklı dip sos ile misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Telaş yapmayın, sadece ilginç ve şaşırtıcı bir karışım değil. Ispanaklı sos gerçekten lezzetli. Malzemelere geçelim:

MALZEMELER:

300 gram, yıkanmış, temizlenmiş ve mümkünse daha önceden dondurulmuş ıspanak. Yemeklik doğradığınızdan biraz daha ince doğrayabilirsiniz

Yarım bardak gelecek şekilde taze kırmızı biber, doğranmış

1 yemek kaşığı dövülmüş sarımsak

150 gram kadar enginar göbeği

Yarım bardak krema

Yarım bardak rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri

Lezzet vermek için tuz ve karabiber

Çeyrek bardak gelecek şekilde kaymak (gerekirse)

HAZIRLANIŞI

Fırını 180 derecede ısıtarak başlayalım. Ispanak, kırmızı biber, sarımsak, enginar göbeği, krema ve rende peynirleri büyük bir kasede iyice karıştıralım. Kıvama geldikten sonra tuz ve karabiberi arzu ettiğimiz kadar ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Hazırladığımız bu karışımın kıvamı yoğun olabilir. Eğer çok yoğun gelirse kaymak ile dip sos kıvamına getirebilirsiniz.

Derin bir fırın kabı veya borcama döküp 20 dakika kadar, veya iyice pişip köpürmeye başlayana kadar pişirin. En sevdiğiniz kraker veya cips ile sıcak servis edin.

Afiyet olsun.


0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

留言


bottom of page