top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Sırlı Köfte

135284

Sırlı köfteyi görünce içinde sırlar barındıran bir köfte sanmayın sakın. Buradaki “sır” sözcüğü, eğer başarabilirsek, köftemizin dış yüzeyinin parlaklığından geliyor. Biraz ilginç bir tarif. Hazırlarken, malzemeleri karıştırırken sürekli şüpheye düşeceksiniz (en azından ben düştüm) ancak lezzeti sayesinde bu yemek sadece özel akşamlarınızın değil, ne yesek diye düşündüğünüz her akşamın vazgeçilmezi olacaktır. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Yarım bardak ketçap

1/3 bardak kahverengi şeker

Çeyrek bardak limon suyu

1 çay kaşığı hardal tozu (veya 1 yemek kaşığı hardal)

900 gram kıyma

3 dilim mümkünse bayat ekmek, parçalanmış

Çeyrek bardak doğranmış kuru soğan

1 yumurta, çırpılmış

1 çay kaşığı et suyu

HAZIRLANIŞI

Fırını 175 derecede ısıtmaya başlayalım. Küçük bir kasede ketçap, kahverengi şeker, hardal ve 1 yemek kaşığı limon suyunu karıştıralım.

Başka bir, daha büyük boy kapta kıyma, ekmek, soğan, yumurta, et suyu ve kalan limon suyunu karıştırırken, küçük kasedeki ketçaplı karışımın üçte birini de ekleyelim. İyice yoğurarak güzel, tek parça, kocaman bir köfte haline getirelim.

Orta boy bir fırın tepsisi veya borcama köftemizi güzelce yerleştirelim. Isıttığımız fırında 1 saat kadar iyice pişirelim. Tepside veya borcamda biriken fazlalık yağ olursa onu döktükten sonra kalan ketçap karışımını üzerinde gezdirelim. 10 dakika daha fırınlayalım.

Köftemiz artık hazır. Arzu ettiğiniz şekilde dilimleyip sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page