top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Tatlı, Baharatlı Tavuk

tavuk

Yoğun baharat kokusu, balın tatlılığı ve ikisinin soya sosu ile karışımdan ortaya çıkan aroma, tavuk severler için eşsiz bir sos ortaya çıkarıyor. Tavuk marinesi ile haşır neşir olanlar mutlaka tatlı-ekşi soslu tavuk tatmış veya yapmıştır. Bu tarifimiz de tatlı-ekşi soslu tavuğa oldukça benziyor. Aradaki fark; sosa ekşi bir malzeme karıştırmamamız. Onun yerine bol bol, çeşit çeşit baharat kullanacağız. Acı severler bu sosu bir miktar acı sos ile coşturacak ve ortaya inanılmaz bir tavuk yemeği çıkacak. Malzemelere geçelim ve mutfağı şenlendirmeye başlayalım.

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı kahverengi şeker

2 yemek kaşığı bal

Çeyrek bardak soya sosu

2 çay kaşığı doğranmış taze zencefil kökü

2 çay kaşığı doğranmış veya dövülmüş sarımsak

2 yemek kaşığı acı sos (opsiyonel)

Tuz ve karabiber

2 adet tavuk göğüs (küp küp veya şerit şerit doğranmış)

1 yemek kaşığı sıvı yağ

tavuk2

HAZIRLANIŞI:

Küçük bir kasede, kahverengi şeker, bal, soya sosu, zencefil, sarımsak ve eğer kullanacaksanız acı sosu güzelce karıştırın. Doğradığınız tavuk göğüsleri bir miktar tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Büyük bir tavada sıvı yağı orta ateşte kızdırın. Doğradığınız tavuk göğüsleri ekleyip güzelce pişirin. Tavukların her tarafı kızarıp piştikten sonra ocağın altını iyice kısın ve hazırladığınız baharatlı ve tatlı sosu dökün. Tavanın ağzını da sıkıca kapatıp, kısık ateşte sos kıvam alana kadar 8-10 dakika arası pişirin. Piştikten sonra ağzını hafif aralayıp ocaktan alın ve 1 dakika kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page