top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Tatlı Lorlu Köfte

1077229

Bu aralar çok yöre gezdik, çok fazla daldan dala atladık, farkındayım. Yine de bu İtalyan lezzetini sizlerle paylaşmadan geçemedim. Kaşarlı köfte sayesinde birçoğumuz içinde peynir olan köftelere alışığız. Lor seven akşamcılar ise sepet loru da denilen tatlı lora alışık. İtalyan mutfağının sevilen bir yemeği olan lorlu köfte tarifinde, kaşar yerine tatlı lor kullanarak bu iki lezzeti bir araya getireceğiz. Yani ben yazacağım, siz getireceksiniz. Malzemelere geçelim de getirin bakalım.

MALZEMELER:

Yarım kuru soğan, ince ince kıyılmış veya rendelenmiş

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak, dövülmüş

Yarım kilo dana kıyma

1 bardak gelecek şekilde tatlı lor

Çeyrek bardak gelecek şekilde ince ince kıyılmış maydanoz

1 yumurta, güzelce çırpılmış

1 buçuk çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Bir tutam kırmızı pul biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı (yukarıdakinden ayrı)

1/3 bardak ufalanmış bayat ekmek

1 yemek kaşığı sirke, domates, domates salçası, 3-4 diş sarımsak, kekik ve karabiberle hazırlayacağınız marinara sosundan bir bardak

1 bardak su

4473728

HAZIRLANIŞI:

Bir tavada orta ateşte 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanları 5 dakika kadar soteleyin. Sarımsakları da soğanlar kavrulunca yanına atın. Şöyle bir karıştırıp ocağın altını kapatın. Soğan, sarımsak karışımını büyük bir kaseye alın.

Kıyma, lor peyniri, maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi soğan-sarımsak karışımının içine atın ve yoğurmaya başlayın. Bir süre sonra bayat ekmekleri de ilave edip yoğurmaya devam edin.

Yoğura yoğura hazırladığınız karışımdan arzu ettiğiniz büyüklükte köfte topları hazırlayın ve 2 yemek kaşığı yağı kızdırdığınız tavada orta ateşte 5 dakika kadar hafifçe pişirin.

Tavanın içine marinara sosunu döküp köftelerle iyice karıştırın. Ocağın altını iyice kısın ve ara ara karıştırarak köfteleri sosun içinde 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Pişen köfteleri ocaktan aldıktan sonra 1 dakika civarında dinlendirin ve arzu ederseniz ayrıca veya makarnanın üzerinde sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page