top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Tavada Kavrulmuş Tavuk Göğsü


3088895

Daha önce farklı malzemeler ve farklı soslarla yüzlerce kez yaptığımız gibi yine tavada tavuk kızartacağız. Bu seferki çok da farklı değil ama en az bugüne kadar yaptığınız en lezzetli tavuk kadar lezzetli olacak emin olabilirsiniz. Tavuk göğsünü fırında veya tavada hazırlarken en fazla rahatsızlık veren konu, yemeğin çok yağsız ve kuru olmasıdır. Tavuk göğsünü de fazla yağda kızartırsanız lezzeti kaybolur. Az yağda güzelce pişirdiğinizde ise eğer çeşit çeşit soslar kullanmıyorsanız veya yemeği susuz yapıyorsanız çok kuru olur. Bu tarifte bu sorunu çözmeye gayret edeceğiz. Umarım işe yarar. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

2 adet kemiksiz, derisiz tavuk göğsü. Ortadan ikiye ayrılmış 4 adet ince göğüs fileto halinde

Tuz ve karabiber

1 yemek kaşığı taze kekik, maydanoz karışımı (biberiye de opsiyonel olarak ekleyebilirsiniz)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Çeyrek bardak elma sirkesi (üzüm sirkesi kullanabilirsiniz ama miktarını biraz daha azaltın)

3 yemek kaşığı buzdolabında soğutulmuş margarin veya tereyağı, küçük küpler halinde doğranmış

Eğer sosu seyreltmeniz gerekirse 1 yemek kaşığı su

HAZIRLANIŞI:

Tavuk göğüslerinin iki tarafını da tuz ve karabiber ile güzelce ovalayın. Derin bir tavada yağı orta ateşte iyice kızdırın. Yağ cızırdamaya başlayınca tavuk göğüslerini tavaya yerleştirin. Üzerine kekik ve maydanoz karışımını serpin. 5-6 dakika civarı kesinlikle dokunmayın. Sonra arka yüzünü çevirin.

Diğer yüzünü de 5 dakika kadar kızarttıktan sonra sirke ve margarini ilave edin. Tavayı sürekli olarak ateşin üzerinde tutmayın. 2-3 dakika kadar pişirmeye devam ederken, arada tavayı kaldırıp hafifçe sallayarak margarini eritin ve sirke ile güzelce karışmasını sağlayın. Eğer bu karışımdan çıkan sos çok koyu olursa 1 yemek kaşığı kadar su ilave edip karıştırın ve sosu seyreltin. Kızaran tavuğu sıcak sıcak mevsim yeşillikleri veya pilav ile servis edin.

Afiyet olsun.

1 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page