top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Tavada Sosis, Patates ve Lahana

sausage, cabbage, and potato skillet fry BDSC4323

İnanın alengirli bir isim bulmak için çok uğraştım. Benzer tarifler bulup yabancı isimlerinden de araklamaya çalıştım. Ancak ne yaptıysam olmadı. Bu kadar lezzetli bir yemeğe güzel ve özel bir isim vermeden olmayacağının farkındayım. Kullanılan ana malzemeler sosis, patates ve lahana olduğu için ve yemek de tavada yapıldığı için başka çarem kalmadı. Daha fazla rezil olmadan malzemelere geçelim:

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet büyük boy patates, küçük küpler halinde doğranmış

1 çay kaşığı tuz

Yarım kilo sosis (polonya usulü tütsülenmiş bulabileceğiniz bir şarküteri varsa mutlaka alın) halka halka kesilmiş

Yarım kuru soğan, doğranmış

2 adet orta boy kırmızı biber, pulları ve içi temizlenmiş, ince doğranmış

2 diş sarımsak, dövülmüş

6 bardak gelecek kadar doğranmış lahana

Yarım çay kaşığı kimyon

Çeyrek çay kaşığı acı pul biber

Karabiber

Servis için hardal

HAZIRLANIŞI:

Wok tavada veya derin bir teflon tavada yağı kızdırarak başlayalım. Altı çok açık olmasın. Orta ateşte yağ kızdıktan sonra patatesleri ekleyip tuzla baharatlandıralım. Tavanın kapağını kapatıp 5 dakika kadar patatesleri pişirelim. 5 dakika sonunda kapağını açıp patatesleri şöyle bir karıştıralım. Hiçbirinin tavanın dibine yapışmadığından emin olduktan sonra ağzını tekrar kapatıp 5 dakika kadar daha pişirelim.

Tavanın kapağını açıp sosis, soğan ve biberleri ekleyip ağzı açık bir şekilde sürekli karıştırarak 8-10 dakika daha pişirelim. Eğer sosis ve patatesler iyice pişmişse bu süre kısalabilir. Sosis ve patatesler piştikten sonra sarımsakları ekleyip 1 dakika daha pişirelim.

Sonrasında lahanaları, kimyonu ve pul biberi ekleyip güzelce karıştıralım. 5 dakika daha lahanalar yumuşayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Tat vermek için arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyelim. Sıcak bir şekilde, tabağın kenarında hardalla servis edelim.

Afiyet olsun.

.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page