top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Tavuk Nachos


chicken nachos

Özür dilerim, yine yapamadım. Meksika mutfağından uzak durmak zor. Burada o kadar tarif verdim, denediniz mi bilmiyorum ama burada bulunması imkansız malzemelerin yerine muadillerini koyup, Meksika mutfağının vazgeçilmezi olan acıyı bir miktar azaltınca aslında tam da bizim damak tadımıza ve zevklerimize uygun yemekler çıkıyor. “Çok beğenir ben de etkisinden kurtulamazsam” diye korkuyorsanız sizi anlayışla karşılarım ama böyle bir korkunuz yoksa, başka korkularınız da olmasın. Deneyin, hazırlayın, tadın ve Meksika mutfağının eşsiz dünyasında lezzetten lezzete koşun. Biliyorum basit bir slogan gibi oldu. Daha fazla uzatmadan malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

4 adet derisiz, kemiksiz tavuk göğsü

1 veya 1 buçuk bardak kadar arzu ettiğiniz miktarda pul biber içeren domates sosu

Yine arzu ettiğiniz kadar tortilla veya lavaş ekmeği, küçük üçgen şekillerde dilimlenmiş

1 adet konserve barbunya, süzülmüş (kuru fasulye veya börülce de olabilir damak tadınıza göre)

1 bardak kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Çekirdeği çıkartılmış siyah zeytinler

HAZIRLANIŞI:

Düdüklü tencereye tavuk göğüslerini ve acılı domates sosunu koyun. Çok kısık ateşte, ağzı kapalı bir şekilde uzunca bir süre pişirin. Buharını yavaşça ve güzelce saldıktan sonra tavukları düdüklüden alın. İnce ince kıymaya veya tiftiklemeye üşeniyorsanız 30 saniye yavaş devirde mikserde tavuğu paralayabilirsiniz.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Geniş bir borcamın dibini yağlayın veya alüminyum folyo ile kaplayın. Üçgen şekilde hazırladığınız lavaşları dizin. Her lavaşın içine bir miktar tavuk, bir miktar barbunya (veya fasulye, börülce) ve rendelenmiş peynir yerleştirin.

Önceden ısıttığınız fırında 10 dakika kadar peynir eriyene dek pişirin. Fırından alıp çekirdeksiz siyah zeytinlerle süsleyin. Arzu ederseniz başka süsleme malzemeleri ve baharatlar kullanabilirsiniz. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page