top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Tavuk Pierre

tavuk1

Merak etmeyin, tarif “Pierre” isimli bir tavuktan bahsetmiyor. Az sonra okuyacağınız tarif tavuk göğsü üzerinde Fransız esintileri içerdiği için, son derece basit bir sözcük oyunu ile tarife Tavuk Pierre ismini verdim. Çünkü biliyorsunuz ki önemli olan yemeğin adı, menşei değil, lezzeti ve görüntüsüdür. Tavuk Pierre bize daha önce tatmadığımız (eğer fantastik tavuk tarifi denemeleriniz yoksa) bir lezzet ve kıvam sunacak. Normalde kuru ve ağızda büyüyen tavuk göğüs parçaları, enfes bir sos ile yumuşayacak ve unutamayacağınız bir kıvama kavuşacak. Malzemelere geçelim ve bu deneyimi birlikte yaşayalım. (NOT: Tarifimiz 6 kişiliktir. Nüfus daha az ise malzemeleri ona göre düşürebilirsiniz veya sosu aynı şekilde yapıp tamamını kullanmayabilirsiniz. Tercih sizin)

MALZEMELER:

6 adet ince dilim tavuk göğsü

Çeyrek bardak un

Yarım çay kaşığı tuz

Bir tutam karabiber

3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

400 gram domates sosu (hazır veya evde sizin hazırlayacağınız)

Yarım bardak su

2 yemek kaşığı kahverengi şeker

2 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi (veya beyaz şarap)

2 yemek kaşığı Worcestershire sosu

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı acı toz biber

1 çay kaşığı hardal

1 diş sarımsak, dövülmüş

Eğer arzu ederseniz bir tutam acı sos

HAZIRLANIŞI:

Geniş bir kapta unu, yarım çay kaşığı tuzu ve karabiberi karıştırın. Tavuk göğüsleri bu baharatlı un karışımı ile güzelce kaplayın. Yağı büyük bir tavada orta ateşte eritin ve kızdırın. Tavuk göğüslerin iki tarafını da kısa bir süre kızartın ve tavadan alın.

Aynı tavada domates sosu, su, kahverengi şeker, sirke (veya şarap) ve Worcestershire sosunu karıştırın. Tuz, acı toz biber, sarımsak, hardal ve kullanacaksanız acı sosu da ilave edip orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını iyice kısın ve tavukları tavaya sosun içine geri alın. Tavanın ağzını kapatın ve 35-40 dakika arası pişirin. Ocaktan almadan önce tavukların güzelce pişmiş olduğuna emin olun. Ocaktan alıp 1 dakika kadar dinlendirin. 

Servis ederken tavadaki sos ile tavukları süsleyin ve sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

YEMEK AŞKI 4. Sayıya göz atmayı unutmayın. Magzter online dergi sitesinden hemen satın alıp indirebilirsiniz. Magzter sayesinde 154.000’den fazla ağaç kurtarıldı.

1 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page