top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Tavukla Randevu


554918

Büyük bir zevkle hazırladığınız yemeği, sevdiğiniz insanlarla buluşup yemenin tadı bir başka olur. Ailenizle, çocuklarınızla, dostlarınızla toplanırsınız veya sevgilinizle güzel mi güzel bir randevunuz vardır. Ellerinizle dünyanın en güzel sofrasını hazırlarsınız onun için. Bunların hepsini bir kenara bırakalım. Çünkü bunlar yemek hazırlandıktan sonrasını içeren maceralar. Halbuki o yemeği hazırlayana kadar mutfakta siz kendinizle baş başa olursunuz. Tek dostunuz yemekte kullanacağınız malzemelerdir. Sadece onlar sizi dinler, onlar sizi anlar. Siz de onlara sevgiyle yaklaşırsanız, o zaman işte o yemek çok güzel olur.

Bu seferki randevumuz tavukla. Ancak bu randevu daha öncekilere benzemiyor. Oldukça ateşli. Randevu ile ilgili kelime oyunu ise İngilizce olarak yemekte kullanılan bir malzeme hakkında. Big Bang Theory dizisini izleyenler Sheldon’ın meşhur sorusunu hatırlayacaktır: “Are we talking about date the social interaction? or date the dried fruit?” Randevu anlamına gelen “date” sözcüğü aynı zamanda hurma anlamına da gelmekte ve bu yemekte önemli malzemelerimizden biri, hurma. Sabırsızlanmanızı istemiyorum. Hemen malzemelere geçiyorum;

MALZEMELER:

Çeyrek bardak hurma, çekirdekleri çıkartılmış, doğranmış

1 adet küçük boy elma, içi temizlenmiş soyulmuş ve doğranmış

2 yemek kaşığı doğranmış kuru kayısı

2 yemek kaşığı kuru üzüm

1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

1 yemek kaşığı portakal suyu

Bir tutam kırmızı toz biber

Bir tutam kakule (opsiyonel)

2 adet derisiz kemiksiz tavuk göğsü

2 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Her zaman olduğu gibi öncelikle fırını ısıtıyoruz. 180 derece.

Hurma, elma, kayısı, kuru üzüm, portakal kabuğu ve portakal suyunu küçük bir kasede güzelce karıştırın. Toz biber ve kullanıyorsanız kakule ile baharatlandırın.

Tavukları plastik ve mümkünse düz, sert bir yüzeye koyup güzelce dövün. Bu dövme işlemini tavukçunuz da pek tabi yapabilir. Yeter ki kağıt gibi incecik yapmasın. Tavuğu malzemelerle doldurup saracağız. Çok ince olursa dağılabilir, yırtılabilir. Çok kalın olursa sarmamız zorlaşabilir. Arzu ettiğiniz şekilde ayarlamanız açısından kendiniz döverseniz daha eğlenceli olur. Dövdüğünüz göğüslerin içine malzemeleri döküp güzelce dürün. Bir kürdan ile açılmaması için tutturun.

Fırında kullanabileceğiniz bir tava veya tencereniz varsa yağı orta ateşte kızdırın (eğer yoksa ve fırına tavuları borcamda koyacaksanız başka bir tavada) ve tavukları 5 dakika kadar kızartın. Kızaran tavukları önceden ısıttığınız fırına yerleştirip 20-25 dakika arasında fırında pişirin. Dolgu malzemesi iyice sıcak olana, tavuğun içinden üstünden sular akana kadar pişirin.

Fırından çıkarıp 1 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bình luận


bottom of page