top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Teksas Quesadilla

1012932

Meşhur bir laf vardır; “Teksas’ta her şey daha büyüktür.” diye. Daha önce bu sitede quesadilla tarifi gördünüz. Malzemeleri de yapılışı da bu yüzden size yabancı gelmeyecek. Ancak boyut biraz farklı. Bu quesadilla Teksas’a özgü, boyutu ile öncelikle göz doyuran bir yemek. Lezzeti zaten biliyorsunuz. O yüzden verebileceğim en önemli tavsiye, yapmaya başlamadan önce çok sayıda misafiriniz olduğundan veya gerçekten çok acıktığınızdan emin olmanız. Bu büyüklüğe psikolojik olarak hazırsanız herhangi bir sorun yok. Yani malzemelere geçebiliriz.

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet kuru soğan, halka halka doğranmış

1 yemek kaşığı bal

2 parça derisiz, kemiksiz tavuk göğüs eti, jülyen doğranmış

Yarım bardak barbekü sosu

Yarım bardak rendelenmiş çedar peyniri

Yarım bardak rendelenmiş kaşar peyniri

8 adet tortilla dürüm ekmeği

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtarak başlayın.

Büyük ve derin bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı orta ateşte kızdırın. Yavaş yavaş soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar biraz yumuşadıktan sonra balı ilave edip soğanlar altın sarısı renge kavuşana kadar, yaklaşık 5 dakika karıştırarak kavurun. Kavrulunca tavadan alın ve kenara ayırın.

Diğer bir kaşık sıvı yağı boşalan tavaya ilave edin ve tavukları orta ateşte karıştırmaya başlayın. Tavuğun pişmesine yakın barbekü sosunu ilave edip her yerine yedirin.

4 adet dürüm ekmeğini mümkünse yuvarlak bir borcamın dibine yerleştirin ve üzerine tavuk, soğan, çedar ve kaşar peynirini koyun. En üste de kalan 4 dürümü koyun. Arzu ederseniz dürüm ekmeklerinin her diliminin arasına malzemelerden azar azar koyup daha değişik bir şekilde kat yapabilirsiniz. Tercih sizin.

Borcamı önceden ısıttığınız fırına yerleştirin ve 20 dakika kadar pişirin. Peynirin iyice erimesini sağlayın ancak tortilla ekmeklerinin çok fazla çıtır olacak şekilde yanmasına ve kızarmasına izin vermeyin. Biraz yumuşaklığı kalsın ki kesilmesi ve yemesi rahat olsun.

Fırının içinde 1 dakika kadar dinlendirdikten sonra arzu ettiğiniz şekilde dilimleyip sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

댓글


bottom of page