top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Ters Yüz Ananas

3440247

Uzun zamandır tatlı tarifi vermediğimi fark ederek biraz da tatlıya yoğunlaşayım dedim. Tatlı deyince genelde sütlü tatlılara veya unlu tatlılara alışık olduğumuz için, veritabanlarımızda meyveli tatlı pek fazla bulunmamakta. Nasıl olsa diğerlerinin hepsini su gibi ezbere biliyorsunuz diyerek, meyveli tatlı ile özel olarak ilgilenmeyi tercih ettim. Ananas kullanacağız bu tatlıda. Hem lezzetli olacak, hem hafif olacak hem de damak tadımıza tam uygun bir tatlı olacak. Bu lezzetli yakalamak birazcık zahmetli olacak. O yüzden tarifi okuduktan sonra uygulamaya geçmeden önce kendinizi hazır hissettiğinizden emin olun ve önemli bir miktar vakit ayırmayı ihmal etmeyin. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Yarım bardak gelecek şekilde margarin, oda sıcaklığında erimiş

1 buçuk bardak kahverengi şeker

24 adet kiraz (açık renkli pastalarda kullanılandan bulabilirseniz süper olur)

24 muffin kabı

1 konserve doğranmış ananas

3 yumurta

1 bardak ananas suyu

1 su bardağı süt

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Çeyrek bardak sıvı yağ

1 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırının orta rafını boşaltın. 24 adet muffin kabını hazırlayın. Oda sıcaklığında erimiş margarini iyice eritin ama kızartmayın. Bu erimiş margarini her muffin kabının dibine eşit miktarda dökün. Üzerine kahverengi şekerden dökün. Margarin ve şekeri bitirdikten sonra her kaba kiraz yerleştirin.

Kirazların üzerine konserve ananasları ilave edin. Tüm ananası 24 muffin kabında bitirin. Bir kaşığın arkasıyla bastırarak içinde iyice düzleştirin.

Yumurtaları, ananas suyunu, unu, sütü, kabartma tozunu ve vanilyayı, sıvı yağı büyük bir kasede mikserle karıştırın. Kek karışımı kıvama gelip hazır olduktan sonra muffin kaplarına eşit miktarda dökün. Kapları doldururken ağzına kadar doldurmamaya özen gösterin.

Önceden ısıttığınız fırında 20 dk civarı pişirin. Eğer keklerin tam ortasına soktuğunuz bir kürdan temiz olarak çıkabiliyorsa olmuş demektir.

Kekleri fırından aldıktan sonra en az 5 dakika dinlendirin. Sonrasında kapları ters çevirip servis tepsisine o şekilde ters yüz ederek dizin. Ananas ve kirazlı tarafları üste gelecek unutmayın. Son olarak da pudra şekeri ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page