top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Totchos Libre


2094252

Meksika mutfağından devam ediyoruz. Çünkü Meksika mutfağı az malzeme ile eşsiz lezzetler yaratmaktır, ya da ben öyle diyerek kendimi kandırıyorum. Son dönemlerde yazdığım Meksika yemeklerinin isimleri hep yabancı isimler. Bunun nedeni isimlerin Türkçe karşılıklarının ne yazık ki olmaması. Türkçe okunuşlarını yazarsam komik olacağından, üşengeç de olduğumdan hiç ellemiyorum. Malzemelere geçelim en iyisi.

MALZEMELER:

1 paket dondurulmuş patates kroket (her parçasının lokmalık olması gerekiyor, o yüzden büyük parçalarsa ufaltmanız gerekebilir)

450 gram dana kıyma

3/4 bardak su

30 gram kırmızı biber,kimyon,kekik karışımı

1 bardak kadar rendelenmiş kaşar peyniri

100 gram rendelenmiş (veya yumuşak ise küçük küçük doğranmış) biberli peynir

Yarım bardak krema

Yarım limonun suyu

1 adet doğranmış orta boy domates

Yarım bardak çekirdeksiz siyah zeytin

Ne kadar acı sevdiğinize göre değişen oranda jalapeno biber turşusu

Çeyrek bardak gelecek şekilde doğranmış taze soğan

Bir tutam kişniş

HAZIRLANIŞI:

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdını yayın. Üzerine patates kroketleri yerleştirin. Kroketler altın sarısı ve çıtır çıtır olana kadar 20 dakika civarında fırında pişirin.

Büyük bir tavayı orta ateşte kızdırın. 5-7 dakika arası kıymayı güzelce kavurun. Su ve baharat karışımını ilave edin ve su kaynadıktan sonra altını iyice kısın. Suyunu çekene kadar 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.

Eğer fırını kapattıysanız tekrar ısıtın. Kroketlerin olduğu tepsiye kıymayı dökün. Rendelenmiş peynirleri de üzerine eşit miktarda serpin. Fırının orta rafında peynirler güzelce eriyene kadar pişirin. Yemek pişerken bir kasede limon suyu ve kremayı karıştırın. Eriyen peynirlerin üzerine domates, siyah zeytin, jalapeno biberler, krema karışımı, taze soğan ve kişniş ilave edin. Sıcak fırında kısa bir süre dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page