top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Waikiki Köfteler


768985

Reklam kokan bir tarif değil telaşlanmayın. Mevzu Hawaii adalarıyla ilgili olduğu için Waikiki de oradan geldiği için tarife bu isim verilmiş. Çok lezzetli, alışık olduğumuz köfteler gibi salçalı, karabiberli, baharatlı değil; aksine tatlı ve bünyenizi zorlamayacak derecede hafif bir yemek. Hemen fırınlarımızı ısıtmaya başlayıp malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Yarım kilo (600 gram falan da olabilir) dana kıyma

2/3 bardak bayat ekmek kırıntısı

1/3 bardak rendelenmiş kuru soğan

1/4 bardak süt

1 yumurta

1 buçuk çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı mısır nişastası

Yarım bardak kahverengi şeker

1 konserve doğranmış ananas (konservedeki suyu dökmeyin)

1/3 bardak sirke

1/3 bardak doğranmış yeşil biber

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. Kıyma, ekmek kırıntıları, soğan, süt, yumurta ve tuzu büyük bir kasede güzelce karıştırıp, yoğurup köfte haline getirelim. Bu büyük köfteden küçük misket köfteler yuvarlayalım ve geniş bir fırın tepsisinin üzerine yaydığımız pişirme kağıdına yerleştirelim.

Fırında 25 dakika kadar, köfteler kızarana dek pişirelim. Pişen köfteleri daha sonra yemeğini hazırlayacağımız tencereye alalım.

Mısrr nişastası ve kahverengi şekeri küçük bir tencereye koyup kısık ateşte kavurmaya başlayın. Ayırdığınız ananas konservesi suyunu ve sirkeyi ilave edin. Kıvam alana kadar karıştırın. Ateşten almadan önce altını iyice açıp 1 dakika kadar kaynatın ve ateşten alın. Köftelerin olduğu tencereye dökün. 

Doğranmış ananasları ve yeşil biberleri de tencereye ilave edin. Çok çok kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde, 30-45 dakika arası tüm aromalar, tüm lezzetler birbirine karışana kadar pişirin. Bu süre içerisinde tencerede hiç yemek suyu kalmazsa, yemeğin dibi tutacak gibi olursa çok az bir miktar su ilave edebilirsiniz.

Sıcak sıcak ve arzu ederseniz pilavla birlikte servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page