top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Wokta Pirinçli Tavuk


chickenstirfry

Artık pek moda olduğu için neredeyse her evde bir adet wok tava bulunuyor. Wokta da en çok yaptığımız yemek, tavuk. Wokta yine tavuk çevireceğiz. Pilavı da ekleyince aslında birkaç sos ve malzeme ile birlikte, bildiğimiz pilav üstü tavuk yemeği olacak. Belki de olmayacak. Hazırlarken bu ikileme düşüp, tattığınızda tüm sorular netleşecek. Malzemesi bol olsa da yapımı kolay olduğu için vazgeçilmez tariflerinizden biri olacak, emin olabilirsiniz. Malzemelere geçelim bakalım.

MALZEMELER:

2 bardak pirinç (osmancık tercih ederseniz daha az şişeceği için daha iyi olur)

4 bardak su

1 bardak soya sosu

Çeyrek bardak kahverengi şeker

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı kuru zencefil

1 yemek kaşığı dövülmüş sarımsak

Bir tutam kırmızı pul biber

3 parça tavuk göğüs, ince ince doğranmış

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet yeşil biber, ince ve minik minik doğranmış

1 baş brokoli, küçük küçük doğranmış

1 bardak doğranmış havuç

1 adet kuru soğan, biraz büyük doğranmış

Ayrıca hazırlayacağınız 1 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Bir tencerede yüksek ateşte suyun içine pirinçleri atarak haşlayın. Pirinçler haşlanınca ocağın altını kısın ve pilav kıvama gelene kadar ve suyunu çekene kadar pişirin.

Bir kasede soya sosu, kahverengi şeker ve mısır nişastasını, kıvama gelene kadar karıştırın. Karışıma zencefil, sarımsak ve kırmızı pul biberi ekleyin. Tavukları bu sos ile kaplayıp ağzı kapalı şekilde en az 15 dakika buzdolabında marine edin.

1 yemek kaşığı sıvı yağı wokta orta ateşte kızdırın. Yeşil biberler, brokoli, havuç ve soğanları 5 dakika kadar bu yağda kavurun. Pişen sebzeleri tavadan alıp ılık tutabileceğiniz bir yerde dinlendirin.

Marine ettiğiniz tavukları kaptan alın ancak marine sosu dökmeyin. 1 yemek kaşığı sıvı yağı yine aynı wokta orta ateşte kızdırın. Tavukları tavaya atın ve 2 dakika kadar, dışı kızarana ama içi hala biraz pembe kalana dek kavurun. Woka sebzeleri ve marine sosu ilave edin. Karıştırarak kaynatın. Altını kısın ve 5-7 dakika arası pişirin.

Haşladığınız pilavın üzerinde sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page