top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Yağda Yumurtalı Sandviç

434326

Sabah kahvaltısında sahanda yumurta, yağda yumurta, özellikle hafta sonu için olmazsa olmazlar arasındadır. Yumurtayı dağıtmadan kırıp, katılaşmasına izin vermeden güzelce pişirip, ekmeği banarak yemek, bol bol karabiberlemek, kahvaltı keyfinin vazgeçilmezidir. Sahanda hazırlayıp ekmek banma keyfi varken bu tarifteki gibi bir şey dener misiniz emin değilim ama her zaman olduğu gibi bana güvenin ve bu tarifi mutlaka deneyin. Tam kıvamında, fazla aşırıya ve ayrıntıya kaçmadan pişireceğiniz yumurtanız, ekmeğin içinde harika olacak ve aileniz için lezzetli bir kahvaltıyı kolayca hazırlayacaksınız. Malzemelere geçelim bence.

MALZEMELER:

2 çay kaşığı tereyağı

4 yumurta

4 dilim kaşar peyniri veya çedar peyniri

8 dilim hafiften kızartılmış tost ekmeği

tuz ve karabiber

2 yemek kaşığı mayonez

2 yemek kaşığı ketçap

HAZIRLANIŞI:

Büyük bir tavada orta ateşte yağı eritin. Yumurtaların sarısını dağıtmadan kırın ve arzu ettiğiniz şekilde pişirin. Pişmesine yakın her sarının üzerine bir dilim peynir yerleştirin ve ocağın altını kapatın.

Peynirler eridikten sonra her yumurtayı bir dilim tost ekmeğinin üzerine dikkatlice yerleştirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Diğer dilim ekmeğe de mayonez ve ketçap sıkın ve üzerine kapatın. Bu şekilde 4 sandviçi de hazırladıktan sonra sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page