top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Yeşil Biberli Kolay Güveç

465709

Uzun zamandır gerçek bir sulu yemek tarifi vermiyordum. Böyle enfes bir güveç yemeyeli de çok olmuştu. Şanslısınız, çünkü bu güveç hem çok sağlıklı, hem çok lezzetli hem de hazırlanması çok kolay. Kullanacağınız su miktarına göre bir miktar çorbaya da benzeyebilir. Kıyma kullanacağınız için tadı ve görüntüsü sulu köfte gibi de olabilir. Malzemeleri inceleyip nasıl yapacağınıza kendiniz karar verebilirsiniz. Benim verdiğim tariflerde, bildiğiniz gibi, en güzel özellik, belirttiğim miktarlara bağlı kalmadan da üzerinde oynama yaparak yemeği istediğiniz şekilde yapabilmeniz. Malzemelere geçelim de bu enfes yemeği hazırlamaya başlayalım.

MALZEMELER:

500 gram dana kıyma (az yağlı tercih edebilirsiniz)

1 kuru soğan, doğranmış

1 bardak mısır

3 adet büyük boy patates, küp küp doğranmış

200 gram doğranmış yeşil biber

400 gram doğranmış domates

3 bardak su (veya daha az)

HAZIRLANIŞI:

Kıyma ve soğanı büyük bir tavaya atın ve orta ateşte kavurun. Orta boy bir çorba tenceresi veya güveç tenceresine kavurduğunuz kıyma ve soğanı alın. Su, mısır, patates, yeşil biber ve domatesleri ilave edip karıştırmaya başlayın. Orta ateşte kaynadıktan sonra altını iyice kısıp ağzını kapatın. Patatesler tam olarak yumuşayana dek, 30 dakika civarı ara ara karıştırarak pişirin.

Yemeğin daha sulu olmasını isterseniz ve pişerken çok su kaybetmişse, bir miktar ılık su ilave edebilirsiniz. Yemek piştikten sonra 5 dakika civarında dinlendirip sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

1 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page