top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Yumurtalı Kahvaltı Pizzası


kahpizza

Daha büyük bir görsel bulamadığım için özür dileyerek başlıyorum. Kahvaltıda pizza yenir elbette, bunu sorgulamamak lazım. Alışkın olduğumuz pizzalardan biraz farklı bir pizza bu ama. Görselde de fark ettiğiniz üzere yumurtalı pizza yapacağız. Diğer malzemeler aşağı yukarı aynı..mı? Malzemelere bakalım da görelim o halde.

MALZEMELER:

250 gram pastırma, doğranmış

Pizza hamuru veya ekmek hamuru

1 çay kaşığı tereyağı veya margarin

12 yumurta

1 küçük soğan, doğranmış

Yarım yeşil çarliston biber, doğranmış

2 bardak gelecek şekilde rendelenmiş çedar peyniri

Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. Dikdörtgen bir borcamın dibini hafifçe yağlayın.

Büyük bir tavada pastırmaları orta ateşte kavurun. Kavrulan pastırmaları tavadan alıp kağıt havlu ile kurulayın.

Borcamın tamamını kaplayacak şekilde pizza hamurunu yayın. 5 dakika kadar önceden ısıttığınız fırında hamuru pişirin. Hamur hafifçe pişmeli ve hafif kahverengi olmalıdır. Fazla pişmemesine özen gösterin ve fırından alın.

Yapışmaz bir tavada margarini (veya tereyağını) orta ateşte eritin. Erirken 8 adet yumurtayı kocaman bir kasede güzelce çırpın. Yağ köpürmeye başladığında tavaya yumurtaları dökün. 3-4 dakika karıştıra karıştıra pişirin. Yumurtaları azıcık pişirdiğiniz hamurun üzerine dökün. Üzerini pastırma, soğan ve yeşil biber ile süsleyin. En üste de rendelenmiş çedar peynirlerini dizdikten sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Şimdi işin çetrefilli kısmı geliyor. Kalan 4 adet yumurtayı sarısını dağıtmadan pizzanın dört farklı yerine kırmanız gerekiyor. Fırında pişirdiğimizde bu yumurtalar aynı görselde olduğu gibi görünecek. Eğer bu şekilde yapamayacağınızı düşünüyorsanız bu yumurtaları hiç kullanmayabilirsiniz veya 8 yumurta yerine en başta çırparken 12 yumurta kullanabilirsiniz. Artık çok geç de olabilir. Tercih sizin.

10 dakika daha hala sıcak olan fırında pizzanızı pişirin. Peynir iyice erisin, eğer kırdıysanız üstteki yumurtalar da güzelce pişmiş olsun. Fırından aldıktan sonra dilimlemeden önce biraz dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page