top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Yumurtalı ve Adaçaylı Brüksel Lahanası

İki kişilik, inanılmaz lezzetli ve oldukça sağlıklı, çabucak hazırlayabileceğiniz harika bir yemek tarifi ile karşı karşıyayız. Yumurta ve adaçayının benzersiz uyumu, brüksel lahanasının lezzeti ve sağlıklı yapısıyla birleşince, istemsiz olarak ağzımızın suyu akıyor ve bir an önce hazırlıklara girişmek istiyoruz. Malzemelere geçelim ve kimseyi daha fazla bekletmeyelim:

Malzemeler:

  1. 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  2. 6 büyük adaçayı yaprağı

  3. Tuz ve karabiber

  4. 250 gram kadar brüksel lahanası, güzelce temizlenmiş ve doğranmış

  5. 2 adet küçük boy taze soğan

  6. 2 yumurta

  7. Arzu ettiğiniz kadar rendelenmiş peynir



Orta boy bir tencerede zeytinyağını cızırdamaya başlayana kadar orta ateşte kızdırın. Adaçayı yapraklarını ekleyip pişirmeye başlayın. Yapraklar çıtır çıtır olana kadar 1 dakika boyunca düzenli olarak karıştırın. Kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın ve tuz-karabiber ekin.


Tencereyi yine orta ateşte ısıtın ve brüksel lahanaları ile taze soğanları ekleyin. 2 adet adaçayı yaprağını parçalayıp tencereye ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Arada bir karıştırarak, brüksel lahanaları görünür biçimde renk değiştirene kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin.


Brüksel lahanalarının ortasına iki adet genişçe oyuk açın ve 2 yumurtayı ortalarına kırın. Yumurtaları da tuz ve karabiber ile tatlandırın. Yemeğin altını kısın ve kapağını kapatın. Yumurtalar orta karar pişene kadar yani yaklaşık 2 dakika pişirin. Yemeğiniz piştikten sonra rendelenmiş peynir ve kalan adaçayı yaprakları ile süsleyin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page