top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Zencefilli-Limonlu Kurabiye

fc75do046-01_xlg

Limonlu kurabiye malzemelerin oranı iyi ayarlandığında çok lezzetli olabiliyor. Bu lezzetin içine bir de zencefil koyunca ortalık iyice karışıyor, sonra uyarmadı demeyin. Normalde pek fazla tatlı tariflerine girişmiyorum. Bunun kişisel nedenleri var daha çok. Hem tatlı yemeyi çok sevmediğim için, hem de yaparken çoğu zaman zorlandığım için. Aslına bakarsanız neredeyse tüm kurabiyeler veya tüm sütlü tatlılar aşağı yukarı aynı yöntemlerle yapılıyor ve sadece içindeki aroma ve lezzet veren malzemeler değişiyor. Yine de ben o istenilen kıvamı yapması çok kolay mozaik pasta vb. tatlılar dışında pek tutturamıyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse bu tatlıyı da limonlu kurabiye olarak daha önce yaptım. Çok sevdiğim bir dostumun ricası üzerine zencefilli halini bir arkadaşımdan öğrendim. Limonlu halinin aynısı, sadece fazladan zencefil ekleniyor. Zor olmayacağını düşünüyorum. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

200 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin

3/4 bardak + 2 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı güzelce rendelenmiş zencefil (+1 yemek kaşığı sonra kullanılacak)

Yarım yemek kaşığı güzelce rendelenmiş limon kabuğu

Çeyrek yemek kaşığı tuz

2 adet büyük boy yumurtanın sarısı

Yarım yemek kaşığı vanilin

2 buçuk bardak un

1 adet hafifçe çırpılmış yumurta akı

HAZIRLANIŞI:

Fırın tepsisini fırının tam ortasına yerleştirin ve 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsinin dibine yapışmayı engellemek için pişirme kağıdı serin.

Büyük bir kasede margarin, 3/4 bardak şeker, rendelendiğiniz 3 yemek kaşığı zencefil, limon kabuğu ve tuzu karıştırın. Mikseriniz varsa orta hızla 2-3 dakika kadar iyice çırpın. Kasenin kenarlarını iyice temizleyin. Yumurta sarısı ve vanilini ekleyin. 30-60 saniye kadar iyice karışmasını sağlayın. Karışıma unu da ilave edip düşük hızda karıştırarak hamuru hazırlayın.

Dondurma kaşığı yardımı ile hamur topları hazırlayın. Topları fırın tepsisine aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirin. Küçük bir kasede ise 1 yemek kaşığı zencefil ile kalan 2 yemek kaşığı şekeri güzelce karıştırın.

Avuç içi yardımıyla hamur toplarının ortasından bastırıp kurabiye görüntüsü verin. Hamurların üstüne yumurta akından sürün ve en üstüne de zencefil şeker karışımından serpin. Serptiğiniz zencefil şeker karışımının hamura iyice girmesi için metal bir kap ile üstten nazikçe bastırabilirsiniz.

11-13 dakika arası kurabiyeler kahverengileşene kadar pişirin. Piştikten sonra fırının ağzını açıp 5 dakika dinlendirin. Ardından çıkarıp iyice soğutun. Soğuduktan sonra hava geçirmez kaplarda 5 güne kadar saklayabilirsiniz. Zencefilin aroması vakit geçtikçe güçlendiği için yemeden önce en az 6-8 saat beklerseniz lezzetine doyum olmaz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page