top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Çabuk Kiş


kiş

Şimdi bakmaya üşendim ama daha önce sanırım tavuklu kiş tarifi vermiştim buralarda bir yerde. Kiş yapmak da yemek de keyiflidir. Ancak biraz vakit alır. Şu anda okumakta olduğunuz kiş ise adı üstünde “çabuk kiş”. Çabucak hazırlayıp, çabucak yiyeceksiniz diye umuyorum. Çok fazla malzemeye sahip değil, çok fazla alengirli unsurlar barındırmıyor ama malzemelere geçmeden uyarayım; biraz “sağlıksız” bir yemek. Yani bir yemeğe lezzet katarken bünyeye zarar verebilecek tüm malzemeler burada çabuk kişi eşsiz kılıyor. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

8 dilim salam ince dilimlenmiş (veya pastırma belki de jambon)

150 gram rendelenmiş kaşar peyniri (veya bulabilirseniz gouda peyniri)

2 yemek kaşığı margarin, erimiş

4 yumurta, çırpılmış

Çeyrek bardak doğranmış soğan

1 çay kaşığı tuz

Yarım bardak un

1 buçuk bardak süt

HAZIRLANIŞI:

Büyük bir tavaya salamları (veya kullanıyorsanız pastırma, jambon) atıp orta ateşte kızartın. Eğer pastırma değil de salam veya jambon gibi daha az yağlı bir et kızartıyorsanız tavanın dibine az bir miktar yağ koymanızda fayda var. Kızaran etleri bir tabağa alın.

Fırını 180 dereceye ayarlayın ısıtmaya başlayın. Borcamın dibini hafifçe yağlayın.

Borcamın dibine salamları (veya pastırmaları,jambonları) yayın. Üzerine rendelenmiş peynirleri serpin. Yumurta, margarin, soğan, tuz, un ve sütü bir kasede kıvama gelene kadar iyice çırpın. Borcamın içine dökün.

Önceden ısıttığınız fırında 35 dakika pişirin. Arzu ederseniz sıcak sıcak servis edin veya biraz dinlendirip ılık şekilde de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page