top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Çavdarlı Parti Tostu

rye toast

Bu tarifimizde kendimizi değil misafirlerimizi şımartalım diye düşündüm. Elbette az sonra hazırlayacağınız bu eşsiz lezzetten bir ısırık da biz alacağız ancak sabırlı ve dayanıklı olun, misafirlerinizin olumlu tepkileri ruhunuzu çok güzel doyuracak. Tamam, kabul ediyorum, misafirleriniz ile birlikte yerken tadabileceğiniz 2-3 tane size kesinlikle yetmeyecek ve en kısa sürede sadece size özel yeniden hazırlayacaksınız. Malzemelere hemen geçelim.

MALZEMELER:

1 demet taze soğan, ince ince dilimlenmiş

1 bardak mayonez

3/4 bardak rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri

1 adet çavdar ekmeği, yuvarlak veya yuvarlağa yakın şekilde dilimlenmiş

HAZIRLANIŞI:

Fırın tepsisini fırının kızgın üst ızgarasından 15-20 santim uzakta olacak şekilde ayarlayın ve 180 derecede ısıtarak başlayın.

Taze soğanları, mayonezi ve peynir rendesini büyük bir kasede güzelce karıştırın. Yuvarlak çavdar ekmeklerini üzerine yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Her birinin üzerine bir kaşık soğanlı mayonezli karışımdan sürün. Fırınlayın. 5-8 dakika arası, tam ortasında tepsiyi çevirerek, tepesi altın sarısı renge kavuşana, kenarları da çıtır olana kadar pişirin. Süre 5-8 dakika arasında olabilir, daha az veya daha fazla da olabilir. Bu tamamen fırının ne kadar sıcak olduğuna ve tepsinin üst ızgaraya ne kadar yakın olduğuna bağlıdır. Bazı fırınların (genelde eski olanların) ızgarası 180 derecede bile normalde olması gerektiğinden daha sıcak olur. Süreden çok üst malzemenin durumunu kontrol ederek pişirmenizde fayda var.

Piştikten sonra birkaç dakika dinlendirin ve bir saat kadar oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ilık olarak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page