top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Çikolatalı Pişmeyen Kurabiye Tarifi

Son derece pratik yapımı ile küçük atıştırmalarınız için güzel bir alternatif oluşturabilecek Çikolatalı Pişmeyen Kurabiye Tarifi ile Evdeki Pastane sayfamızda karşınızdayız. Özellikle çocuklarınızın severek tüketeceği ve fazla zamanınızın olmadığı anlarda çok rahat bir şekilde yapabileceğiniz pişmeyen çikolatalı kurabiye kesinlikle denenmesi gereken bir lezzet.

Sesli anlatımın yer aldığı videodan sunduğumuz tarif, İdil Yazar YouTube kanalı tarafından hazırlanmıştır. Gerekli malzeme listesi ve hazırlanış aşamaları aşağıda yazılı olarak verilmiştir.

Kolay gelsin.

Videolu Anlatım


Malzeme Listesi

  1. 100 gram tereyağı ya da margarin

  2. Yarım su bardağı süt

  3. 2,5 yemek kaşığı kakao

  4. 1 su bardağı toz şeker

  5. 1 su bardağı fıstık ezmesi

  6. 1 tutam tuz

  7. 50 gram bitter çikolata

  8. 3 su bardağı yulaf ezmesi

Hazırlanış Aşamaları

Geniş bir tavaya tereyağını ya da margarini koyun ve eriyene kadar bekletin. Eridikten sonra süt, şeker ve kakaoyu tavaya ekleyin. 1 dakika kadar kaynattıktan sonra karışımı ocaktan alın. İçine fıstık ezmesini ekleyerek karışıma yedirin. Çikolata, yulaf ve bir tutam tuzu karışıma ekledikten sonra bir süre daha karıştırın ve 5 dakika kadar soğumaya bırakın.

Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dondurma kaşığı veya yemek kaşığı ile karışımı küçük yuvarlaklar halinde dizin. Tepsiyi yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletin. Kurabiyeleriniz artık ikrama hazırdır.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

5 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page