top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Çikolatalı Sandviç Kurabiyeleri

peppermint

Sadece kurabiye yemek sıkıcı olabiliyor. Çikolatalı kurabiyede ise sizi bilmiyorum ama ben yapınca o istediğim tadı bir türlü yakalayamıyorum. Sandviç kurabiye veya bisküvi ise evet marketten alınca çok ucuza güzel güzel yiyebiliyoruz ama hazırladığımız tüm yemekler ve tatlılarda olduğu gibi, sevdiğimiz bölüm yemesi değil, yapması. Gidip alıp yemek yerine bu kadar zahmete girmemizin nedeni de bu yemek aşkı zaten. Malzemelere geçelim o halde.

MALZEMELER:

1 buçuk bardak un

1/3 bardak pudra şekeri

Çeyrek çay kaşığı tarçın

Çeyrek çay kaşığı tuz

8 yemek kaşığı tuzsuz margarin, oda sıcaklığında yumuşamış

1 yumurta

Çeyrek çay kaşığı vanilin

6 yemek kaşığı çikolata parçası (sütlü çikolatayı alıp minik minik parçalara bölerek elde edebilirsiniz)

Çeyrek bardak kremalı süt (yarım bardak tam yağlı süt ile yarım bardak kremayı iyice karıştırıp elde edebilirsiniz)

2 adet çubuk şeker, dövüp kırıp iyice ufalayın

HAZIRLANIŞI:

Orta boy bir kasede un, şeker, tarçın ve tuzu iyice karıştırın. İçine yumuşatılmış margarini ilave edip elinizle güzelce yoğurun. Pul pul kıvama gelene kadar yoğurun. Sonrasında yumurta ve vanilini de ekleyip yoğurmaya devam edin. İstediğiniz kıvama geldiğinden emin olduktan sonra plastik bir kaba koyup en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen hamuru alıp açın. Kurabiye sandviçi yapacağımızı göz önünde bulundurarak, ona uygun bir incelikte açmaya özen gösterin. Bardak yardımı ile yuvarlak parçalar çıkarın. Her iki parçadan birine de kalıp yardımı ile yıldız şekli açın. Başka bir kalıbınız varsa değişik şekiller oluşturabilirsiniz.

Hamurları hazırlarken fırını 160 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Fırın ısınınca hazırladığınız hamurları 15 dakika kadar fırınlayın. Pişirme süresinin sonlarını dikkatlice takip edin ki kurabiyeleriniz yanmasın. Pişince fırından çıkarıp soğutun.

Kremasını hazırlamak için de, çikolata parçaları ile kremalı süt karışımını küçük bir tencerede karıştırıp, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvama gelince ateşten alıp birkaç dakika dinlendirin.

Kurabiyeleri birleştirmek için her sandviçe 3/4 yemek kaşığı kremayı bütün olan kurabiyeye sürüp, yıldız şekli açtığınız kurabiye ile kapatıp üzerine parçaladığınız şekerleri serpebilirsiniz. Tüm kurabiye sandviçlerini bu şekilde hazırladıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

留言


bottom of page