top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Çili Rellenos Casserole

chillicasserole

Mis kokulu, bol aromalı, yoğun bir iş gününün ardından kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle misafirlerinizi şaşırtabileceğiniz bir casseroleye hayır diyebilir misiniz? Elbette diyemezsiniz. Kafanızda doğal olarak, hayır diyemeyeceğiniz ancak nasıl hazırlayabileceğiniz, nereden başlamanız gerektiği ile ilgili türlü sorular olabilir. Bu sorulara en pratik ve en doğru yanıtları bulmak için bu sitedesiniz. Birazdan enfes ve bir o kadar da kolay bir casserole ile herkesten önce kendinizi şaşırtacaksınız ve ortaya çıkan sonuçla mutfağınızda tatmin olmuş bir aşçı edasıyla yemeğinizin bir an önce hazır olmasını bekleyeceksiniz. Malzemelere geçelim ve tarif listemize bir casserole daha katalım.

MALZEMELER:

200 gram kadar iri boy yeşil çarliston biber

200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

200 gram rendelenmiş çedar peyniri

2 yumurta, güzelce çırpılmış

1 bardak süt

2 yemek kaşığı un

200 gram domates sosu

chillicasserole2

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtarak işleme başlayın. Kare veya dikdörtgen bir borcamın dibini hafifçe yağlayıp hazırlayın.

Biberlerin yarısını eşit bir şekilde borcamın dibine yayın. Peynirlerin de yarısını biberlerin üzerine serpiştirin. Biberlerin kalanını peynirlerin üzerine yerleştirdikten sonra, bir kasede yumurtaları, sütü ve unu güzelce çırpın ve biberlerin üzerine dökün.

Isıttığınız fırında 25 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın. Domates sosunu yemeğin üzerine eşit miktarda yayarak dökün. Fırına tekrar koyup 15 dakika daha pişirin. Yemek hazır olduğunda fırını kapatıp kalan peynirleri üzerine serpip fırının içinde 1-2 dakika kadar dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page