top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Çörekli Tavuklu Casserole


1436638.jpg

Kaserole her zaman hayat kurtarır. Acil durumlar için vazgeçilmez lezzetler ve sınırsız imkan sunar. Zaten elinizde bulunan temel birkaç malzemeyi arzu ettiğiniz herhangi bir malzeme ile karıştırıp fırınladığınızda mükemmel sonuç elde etmemeniz için hiçbir neden yok. Elbette her kaserole 15-20 dakikada hazırlanan kolay tariflere sahip değil. Ancak her kaserole son derece lezzetli ve güzel. Ayrıca bu tarifin içinde kereviz de var. Kereviz yemeyi ısrarla reddeden çocuklarınız için güzel bir alternatif olacağından eminim. Umarım beğenirsiniz ve afiyetle yersiniz. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

Çeyrek bardak tereyağı veya margarin

2 diş sarımsak, dövülmüş

Yarım bardak doğranmış kuru soğan

Yarım bardak doğranmış kereviz

Yarım bardak doğranmış havuç

Yarım bardak un

2 çay kaşığı beyaz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kuru fesleğen

1 çay kaşığı karabiber

4 bardak tavuk suyu (elinizdeki tavuğu haşlarken kullandığınız su olursa daha iyi olur)

1 konserve (250-300 gram arası) bezelye, süzülmüş

2 adet haşlanmış ve doğranmış tavuk göğüs

2 bardak çörek karışımı (6 bardak un, 3 yemek kaşığı kabartma tozu, 1 yemek kaşığı tuz)

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Arzu ettiğiniz büyüklükte bir borcamın dibini güzelce yağlayın.

Bir tavada yağı orta ateşte eritin. Sarımsak, soğan, kereviz ve havuçları yumuşayana kadar kavurun. İçine un, şeker, tuz, 1 yemek kaşığı kuru fesleğen ve karabiberi ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ekleyin ve kaynatın. 1 dakika kaynattıktan sonra altını iyice kısın ve bezelyeleri ilave edin. 5 dakika ağzı kapalı şekilde kısık ateşte pişirdikten sonra tavukları ilave edin. Tavuklar zaten haşlanmış olduğu için sadece malzemeler ile güzelce karıştırın. Bu karışımı borcamın içine alın.

Orta boy bir kasede çörek karışımını ve 2 çay kaşığı kuru fesleğeni karıştırın. Sütü de ilave edip güzel bir hamur oluşturun. Hamuru iyice yoğurduktan sonra 6-8 adet top haline getirin. Bu hamur toplarını unlu bir yüzeyde elinizi kullanarak biraz yassı çörekler haline getirin. KFC’den yiyenler bu çörekleri “biscuit” adıyla hatırlayacaktır. Hazırladığınız çörekleri tavukların üzerine yerleştirin.

Borcamı fırına verin ve 30 dakika kadar pişirin. 30 dakikanın ardından üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp 2 dakika dinlendirin. Çörekleri tabağa alın ve tavuk karışımını üzerine dökerek servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page