top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Çırpılmış Yumurtalı Çörek


scrambled eggs muffins

Sabahları, özellikle daha fazla vakte sahip olduğumuz hafta sonu sabahları iki yumurta çırpıp karnımızı doyurmayı pek severiz. Unla karıştırıp börek gibi omletler sevmeyenler ama göz göz yumurta da yemek istemeyenler için kolay, doyurucu bir kahvaltıdır. Yine de insan bu kahvaltıya biraz lezzet, biraz değişiklik katmak ister hep. Bu sefer değişikliği sadece tavaya koyacağımız ekstra malzemeler ile yapmayacağız. Çırptığımız yumurta ile eşsiz bir çörek hazırlayıp, çok fazla vakit kaybetmeden karnımızı güzelce doyuracağız. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

200 gram sosis

12 yumurta

Yarım kuru soğan, doğranmış

Yarım bardak gelecek şekilde yeşil tatlı biber, doğranmış

Yarım çay kaşığı tuz

Çeyrek çay kaşığı karabiber

Çeyrek çay kaşığı sarımsak tozu

Yarım bardak gelecek şekilde rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın ısınırken çörekleri pişireceğiniz yeterli sayıda kabı (muffin kabı da olabilir, hatta daha iyi olur) hafifçe yağlayın.

Büyük boy bir tavayı orta ateşte ısıtın. İçine sosisleri döküp pembelikleri gidene kadar 10-15 dakika civarı kızartın. Soğumaya bırakın.

Büyük bir kasede yumurtaları iyice çırpın. İçine soğan, yeşil biber, tuz, karabiber ve sarımsak tozunu ilave edin. Sosis ve rendelenmiş peynirleri de son olarak ilave edip iyice karıştırın. Pişirme kaplarının her birine üçte birini dolduracak kadar dökün.

20-25 dakika kadar önceden ısıttığınız fırında pişirin. Çöreklerin tam ortasına bıçak batırdığınızda bıçak temiz olarak çıkıyorsa tam kıvamında pişmiş demektir. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page