top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Şanslı Brownie

br1

Yarınki sınav için, gergin geçmesi beklenen bir toplantı için, iş görüşmesi için veya hafta sonunda oynanacak maç için şansa mı ihtiyacınız mı var? Mutfak dünyasının en şanslı tatlısını hazırlamaya hazır olun. Daha önce görmediğiniz bir brownie hazırlayacak ve gerçekten de bu lezzeti yaşadığınız için kendinizi çok şanslı hissedeceksiniz. Elbette bu güzel tatlı, hayatınızı etkileyecek kadar büyük bir şans getirmeyecek. Tarifin adında geçen “şans” yine İrlandalı dostlarımızdan gelen bir sözcük. Yeşil yonca yapraklarını her yerimize takalım ve mutfakta işe koyulalım.

br2

MALZEMELER:

4 adet kare çikolata (her biri 25-30 gram arasında olmalı)

1 bardak gelecek şekilde oda sıcaklığında yumuşamış margarin

2 bardak şeker

3 yumurta

2 buçuk çay kaşığı vanilin

1 bardak un

Yarım bardak gelecek şekilde oda sıcaklığında yumuşamış margarin

4 bardak pudra şekeri

2 yemek kaşığı süt

6 damla yeşil gıda boyası (opsiyonel)

1 bardaktan biraz daha fazla damla çikolata

6 yemek kaşığı yağ

1 yemek kaşığı vanilin


br3

HAZIRLANIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtarak hazırlıklara başlayın. Dikdörtgen borcamın dibini hafifçe yağlayın.

Küçük bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın. Kaynayan suyun üzerine suya değmeyecek şekilde bir kap yerleştirin. Kabın içinde kare çikolataları 15 saniyede bir hafifçe karıştırarak eritin. Ocaktan alın ve bir miktar ılınmasını bekleyin. Büyük bir kaseye alıp 1 bardak yumuşamış margarin ile şekeri ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırın. Yumurtaları da tek tek kırıp çırparak ilave edin. Arından vanilini ve unu ekleyip iyice karıştırıp, yoğurun. Hazırladığınız hamuru borcamın dibine yayarak yerleştirin.

Isınmış fırında 20-25 dakika civarı, kekin üst kısmı kuru görünene kadar pişirin. Brownieler keke benzeyebilir veya orta kısımları hafif yumuşak olabilir, bunda bir sıkıntı yok. Pişen kekleri fırından alıp soğumaya bırakın.

Orta katı hazırlamak için, yarım bardak yumuşamış margarini pudra şekeri ile mikser yardımı ile karıştırıp çırpın. Çırparken 2 yemek kaşığı sütü de ilave edin. Kıvamı hoşunuza gitmezse ihtiyacınız kadar süt ilave etmeye devam edin. Eğer kullanacaksanız yeşil gıda boyasını da ekleyip biraz daha çırpın ve dinlenmiş, soğumuş brownienin üzerine yayın. Buzdolabına koyup 30 dakika soğutun.

Az önce çikolataları erittiğiniz suyun üzerinde, bir kasede 6 yemek kaşığı yağ (sıvı yağ, margarin veya tereyağı) ile damla çikolataları eritin. Erirken 20 saniyede bir karıştırıp kıvam almasını sağlayın. Eriyip karıştıktan sonra kabı tencerenin üzerinden alın ve vanilini ekleyin. 2-3 dakika kadar iyice karıştırın.

Buzdolabında soğuttuğunuz brownienin üzerine bu karışımı, üzerini tamamen kapatacak şekilde hızlıca dökün. Buzdolabına koyabileceğiniz kadar soğuyunca 10 dakika daha buzdolabında dinlendirin. Kare kare dilimleyerek soğuk soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page