top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Şaraplı Humus


2270358

Eğer yemeklerinizde inancınız gereği veya başka nedenlerle şarap kullanmıyorsanız bu tarifi okumanıza gerek yok, zira humus yapmasını biliyorsanız şarap dışında bir değişiklik de yok. Filmlerdeki gibi konyakla flambé  yapmalar, şarap ilave etmelerin ateşli bir savunucusu değilim ama humusta gerçekten çok iyi oluyor. Deneyelim mi?

MALZEMELER:

2 bardak su

1 bardak barbunya

1 bardak ince kıyılmış soğan

Yarım bardak kırmızı şarap

Çeyrek bardak susam

2 diş sarımsak, dövülmüş

HAZIRLANIŞI:

Su ve barbunyaları tencerede kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra 2 dakika pişirip ağzını kapatın ve ocaktan alın. En az 1 saat dinlendirin. Sonra suyu tekrar kaynatın ve ocağın altını iyice kısıp 45 dakika barbunyalar yumuşayana dek pişirin.

Küçük bir tencerede soğan, kırmızı şarap, susam ve sarımsakları karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve sürekli karıştırarak şarap buharlaşana dek 5-10 dakika civarı pişirin.

Barbunyaları suyu ile birlikte blender yardımı ile kıvam alana dek karıştırın. Soğanlı karışımı da ilave edip yine kıvam alıp malzemeler iyice karışana dek karıştırın. Servis öncesi biraz dinlendirin. Maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page