top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Şefin Muhteşem Pirzolası


Bu tarif her zaman hazırlayabileceğiniz türden bir şey değil. Malum ülkede et fiyatları, özellikle dana pirzola fiyatları oldukça yüksek. Bunun yanında büyük marketler ve özel kasaplar dışında aslında dana pirzola bulmak zor. Genelde bonfile, kontrafile ve antrikot bölümleri çıkartılıp, bir de üzerine incecik olana kadar hunharca dövülüp mahvediliyor. Eğer iyi bir dana pirzola parçası bulamazsanız dövülmemiş ve çok da ince olmayan bonfile veya kontrafile parçası ile de deneyebilirsiniz. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

1 kilo kadar dana pirzola (kaç kişilik yapacağınıza bağlı olarak azaltabilirsiniz. Ancak malzemeler 1 kiloya uygundur, ona göre ayarlayın)

Çeyrek bardak gelecek kadar tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış

1 yemek kaşığı karabiber

1 çay kaşığı (eğer varsa) kekik ve tatlı toz kırmızı biber karışımı

Tuz

HAZIRLANIŞI

Pirzolaları tabakta 4 saat kadar oda sıcaklığında bekletin. 4 saatin sonunda fırını 260 dereceye ayarlayın.

Tereyağı, karabiber ve kekikli toz biberli baharat karışımını küçük bir kasede iyice karıştırın. Bu yumuşak krema kıvamındaki karışımı tüm etlerin üzerine iyice sürün. Son olarak tuz ile tatlandırmayı ihmal etmeyin.

Pirzolaları önceden ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Eğer yumuşaklığı ve suyu daha az olsun ve etim daha çok pişsin diyorsanız bu süreyi 30 veya 40 dakika yapabilirsiniz. 20 dakika dolduktan sonra fırını kapatın ama kapağını açmayın. 2 saat kadar etiniz fırında beklesin.

Bekleyen eti çıkarıp arzu ettiğiniz şekilde dilimleyip, patates püresi ile servis edebilirsiniz. 20 dakikalık pişirme süresi orta pişirim içindir. Medium-well veya well-done için fırında 30-40 dakika pişiriniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page