top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Ağızlara layık lezzette ve tane tane dökülen Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi, sesli anlatımın yer aldığı video ve yazılı anlatımı ile Evdeki Pastane sayfamızda beğenilerinize sunulmuştur. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bu güzel yemeği hazırlarken, tuzlu suda en az yarım saat bekletip iyice yıkadığınız baldo pirinç kullanmanızı öneririz.

Hazırlanış aşamalarında izleyeceğiniz sıralamanın tam sonuç almanız için çok önemli olduğu Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi,  Ustadan Al Tarifi YouTube kanalı tarafından hazırlanıp yayınlanmıştır. Pilavın yapımı için gerekli olan tam ölçülü malzeme listesini ve hazırlanış aşamalarını, aşağıda yazılı olarak da bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Malzeme Listesi

  1. 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç

  2. 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

  3. Yarım çay bardağı ayçiçek yağı ya da çeyrek çay bardağı zeytinyağı

  4. Yarım su bardağı tel şehriye

  5. 1 tatlı kaşığı tuz

  6. 3 su bardağı sıcak su

Pirinci ıslatmak için;

  1. 1 tatlı kaşığı tuz

  2. 1 litre su

Videolu Anlatım


Yazılı Anlatım

  1. Derince bir kaba alınan 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 litre su, karıştırıldıktan sonra en az yarım saat boyunca bekletilir.

  2. Sürenin sonunda, pirinci nişastasından arındırmak için 3 – 4 kez sudan geçirip yıkanır ve son aşamada suyu süzülür.

  3. Pilavın pişirileceği tencereye, 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin, yarım çay bardağı ayçiçek yağı ya da çeyrek çay bardağı zeytinyağı alınıp, kısık ateşe ayarlı ocakta ısıtılır.

  4. Ardından, yarım su bardağı tel şehriye eklenir ve rengi değişene kadar karıştırarak kavrulur.

  5. Kavrulan şehriyelere, önceden yıkanıp süzülen pirinçler ilave edilir ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenip, pirinçleri kırmadan 5 dakika boyunca kavurmaya devam edilir.

  6. Sonrasında, 3 su bardağı sıcak su eklenip kaynadıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve en kısık ateşte yaklaşık 12 – 13 dakika pişirilir.

  7. Sürenin sonunda, ocaktan alınan pilavın üzerine havlu kağıt konur ve kapağı kapatılarak 10 dakika boyunca dinlendirilir.

  8. Tane tane dökülen tel şehriyeli pilav, artık ikrama hazırdır.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page