top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Şekerli Tarçınlı Kurabiye Sandviçi

1298767

Çocukluğumuzdan beri sandviç kurabiyeleri, bisküvileri severek yeriz. İki bisküvi arasına türlü türlü aromalı kremalar zaten her reklamda duyduğumuz vazgeçilmez slogan, biliyorsunuz. Bu sefer marketten almayacağız, mutfağımızda hazırlayıp lezzetinden emin olarak, sağlıklı oluşundan emin olarak afiyetle yiyeceğiz. Tarçınlı kurabiye, sıcak sıcak yediğimizde zaten eşsiz bir lezzet. Bir de araya krema sıkıştırarak güzel bir sandviç şekli vererek deneyelim bakalım. Malzemelere geçelim.

MALZEMELER:

1 bardak gelecek şekilde oda sıcaklığında erimiş margarin

1 buçuk bardaktan biraz daha fazla şeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı krem tartar

1/4 çay kaşığı tuz

2 yumurta

1 çay kaşığı vanilin

3 bardak un

Yarım bardak kavrulmuş fındık

1 çay kaşığı toz tarçın

Yarım çay kaşığı hindistan cevizi

Tarçınlı Krema malzemeleri:

2/3 bardak gelecek şekilde oda sıcaklığında erimiş margarin

8 bardak pudra şekeri

1/4 bardak süt

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı vanilin

HAZIRLANIŞI

Fırını 180 derecede ısıtmayla başlayalım. Fırın tepsisine de yanmaz fırın kağıtlarını serelim.

Margarini büyük bir kapta orta hızdan yüksek hıza çıkarak (mikser ile daha rahat edersiniz) 30 saniye kadar çırpın. 1 buçuk bardak şekeri, kabartma tozunu, krem tartarı ve tuzu ilave edin. İyice karışana kadar çırpın.

Yumurtaları teker teker kırarak karışıma ekleyin. Her kırdığınız yumurtadan sonra iyice çırpın ki diğerini kırmadan önce yumurta iyice karışsın. Vanilini de ilave edin ve çırpmaya devam edin. Tahta bir kaşık ile un ve fındıkları da ekleyip kıvam alana kadar çırpın. Ağzını kapatıp 1 saat kadar soğutun. Dolaptan çıkardığınızda hamurun kolaylıkla tutulabilmesi gerekiyor.

Küçük bir kasede 1/4 bardak şekeri, tarçını ve hindistan cevizini karıştırın.

Kıvam almış ve soğuttuğunuz hamuru arzu ettiğiniz büyüklükte toplar olacak biçimde şekillendirin. Bu topları şekerli tarçınlı karışımda yuvarlayıp üzerini kaplayın. Fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak yerleştirin. Üzerlerine hafifçe bastırıp düzleştirin.

8-10 dakika arası kenarları sert ortaları da oldukça açık kahverengi olana kadar pişirin. 2 dakika kadar dinlendirip soğutun. Soğurken tarçınlı kremayı hazırlayabiliriz.

Tarçınlı Krema: Margarini aynı az önce yaptığımız şekilde orta hızdan yüksek hıza geçerek çırpın. 2 bardak pudra şekerini ilave edip güzelce çırpın. 1/4 bardak süt, tarçın ve vanilini de çırparak ilave edin. Yavaş yavaş ilave ederek 6 bardak daha pudra şekeri ilave ederken çırpmaya devam edin. 2-4 çay kaşığı daha süt ilave ederek hızlı biçimde şekerleme kıvamı alana kadar çırpın.

Krema karışımını kurabiyelerden birinin üzerine sürüp diğer kurabiye ile üzerini kapatarak sandviçlerinizi hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page