top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Şerbetli Milföy Tatlısı Tarifi

İkramlarınızda görselliği ve lezzetiyle fark yaratacak, verilen ölçülerle 24 porsiyon tatlı elde edilen Şerbetli Milföy Tatlısı Tarifi, sesli anlatımın yer aldığı video ve yazılı anlatımı ile Evdeki Pastane sayfamızda hazırdır.

Servis tabaklarınıza çok yakışacak ve lezzetinden emin olarak sunacağınız Şerbetli Milföy Tatlısı Tarifi, Nefis Yemek Tarifleri YouTube kanalı tarafından hazırlanıp yayınlanmıştır. Tatlının yapımı için gerekli olan tam ölçülü malzeme listesi ve hazırlanış aşamaları, aşağıda yazılı olarak da verilmiştir.

Kolay gelsin.

Malzeme Listesi

  1. 4 adet dikdörtgen milföy hamuru

Şerbetini hazırlamak için;

  1. 1,5 su bardağı toz şeker

  2. 1,5 su bardağı su

  3. 3 – 4 damla taze sıkılmış limon suyu

İç harcını hazırlamak için;

  1. 1 adet yumurtanın akı

  2. 1 yemek kaşığı toz şeker

  3. 1 su bardağı dövülmüş fındık içi

Üzeri için;

  1. 1 adet yumurtanın sarısı

Videolu Anlatım


Yazılı Anlatım

  1. Şerbetini hazırlamak için; uygun bir tencereye alınan 1,5 su bardağı toz şeker ile 1,5 su bardağı su, orta ateşe ayarlanan ocakta kaynatılır.

  2. Kaynayan şerbete 3 – 4 damla taze sıkılmış limon suyu eklenir ve kısık ateşte 10 – 15 dakika boyunca kaynatmaya devam edilir.

  3. Hazırlanan şerbet, ayrı bir kaba alınarak soğuması için bekletilir.

  4. İç harcını hazırlamak için; 1 adet yumurtanın akı, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı dövülmüş fındık içi, uygun bir kasede iyice karıştırılır.

  5. Hafifçe un serpilen tezgahta 2 adet dikdörtgen milföy hamuru, uzun kenarları yan yana getirilerek birleştirilir ve merdane yardımıyla açılarak inceltilir.

  6. Açılan hamur, ortasından kesilip ikiye ayrılır ve her bir parçanın uzun kenarına hazırlanan iç harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarılır.

  7. Hazırlanan rulolar, yaklaşık 2 santimetre genişliğinde verev biçimde kesilerek dilimlere ayrılır.

  8. Diğer 2 milföy hamuru için de aynı işlemler tekrarlanıp hazırlanan tatlı hamurları, tabanına pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilir.

  9. Üzerlerine, çırpılmış 1 adet yumurta sarısı fırça yardımıyla sürülür.

  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 – 20 dakika boyunca kontrollü olarak pişirilir.

  11. Fırından alındıktan sonra ilk sıcağı geçen hamurlar, kenarlı bir borcama alınıp önceden hazırlanıp soğutulan şerbetin tamamı üzerine gezdirilir.

  12. Şerbetini çekmesi için 2 saat kadar dinlendirilen tatlı, servis tabağına alınır ve üzeri dilediğiniz malzemelerle süslenerek ikrama hazır hale getirilir.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page